fbpx

5 x hotspots Schouwen-Duiveland in Zeeland

Wat maakt Schouwen-Duiveland nou zo bijzonder? De onlosmakelijke verbinding met de zee! Met de Oosterscheldekering aan de ene kant, de Zeelandbrug plus het Watersnoodmuseum aan de andere kant, is dit eiland niet los te krijgen van de zee. Kom maar op met de 21 kilometer lange stranden, dorpjes en prachtige natuurgebieden!

1. Zierikzee

Zierikzee is een havenstad met een rijke historie en meer dan vijfhonderd monumenten in en rond de stad. veel van het belangwekkende silhouet van de 15e eeuw met poorten, muren, torens, kerken en molens is nu nog te zien! ‘De Dikke Toren’ die hoog boven Zierikzee uitsteekt, geeft je een prachtig uitzicht over deze stad evenals ‘De Sint-Lievensmonstertoren’. Deze toren brengt je met maar liefst 279 treden naar boven. Wist je dat Zierikzee tot de top 10 van de Nederlandse monumentensteden behoort? Tijdens de stadsontdekkingstocht proef je de sfeer van deze historische monumentenstad en geven de stadspoorten je toegang tot de gezellige binnenstad. Het is een sieraad voor het oog! Proef, ruik en ervaar al het moois van Zierikzee!

Tip: in de zomermaanden zijn de Zierikzeese dagen met veel muziek, eten, drinken en een grote braderie met elke week een ander thema. Kijk voor onder andere dit evenement in de evenementenkalender van Zierikzee!

Zierikzee

Uitzicht vanaf de stadspoort van Zierikzee

2. Prince Helicopters

Vanuit een stoere helikopter Zeeland vanuit de lucht bekijken.. Klinkt Waanzinnig! Prince Helicopters organiseert rondvluchten vanaf het heliveld dat maar op 2 km afstand van Zierikzee ligt. Als je dan toch in de buurt bent, is dit zeker een aanrader en ben je een bijzondere ervaring rijker! Wil je zelf vliegen in een helikopter? Ze bieden zelfs proeflessen aan. Een rondvlucht naar wens!

3. Zeehonden, bruinvissen en duizenden vogels spotten?

Dat kan met Passagiersschip de Onrust! Dit schip vaart op het grootste Nationaal Park van Nederland. Met een natuurvaartocht geniet je van een verrassende dynamische wereld. Dit is een plek waar zeehonden, bruinvissen en vogels zich thuis voelen. Tijdens de rondvaart is er een gids aan boord die je uitleg geeft over al het moois van het Nationaal Park Oosterschelde. Maar er is meer: of je nou een natuurvaartocht wilt, een familierondvaart, een Oosterschelde rondvaart of het schip afhuren voor je eigen feestje.. Alles is mogelijk!

Tip: bij reservering van een rondvaart kun je zelfs een picknickmand bestellen vol lekkere broodjes, zoete en hartige hapjes en een heerlijke drankje. Top idee voor de mooie zomerdagen!

4. Wellness Beauty Kuur- en Chaletpark De Stern

Wil je een paar uurtjes in de watten gelegd worden? Of gewoon een hele dag plus overnachting? Bij Stern beautyfarm Zeeland in Noordgouwe kun je heerlijk ontspannen van je drukke bestaan. Van gezichtsbehandelingen, massages, pedicure, sauna, zonnebank en make-up behandelingen tot halve of hele dag arrangementen. En als je toch langer wilt blijven, dan huur je gewoon een chalet bij Stern chalet!

5. Een bourgondische wereld vol smaak en nostalgie

Ontdek restaurant ‘De Proeverij’. Zodra je hier binnenstapt wordt je warm verwelkomd door het Zeeuwse personeel dat hun vak verstaat. De beste visgerechten en steekproducten worden hier zorgvuldig bereid. Voor vleesliefhebbers staat er ook voldoende op de kaart en zelfs aan de vegetariër is gedacht!

Tip: een dagje op stap in Zierikzee met een gezellige vriendengroep? Op het terras kun je hier ook genieten van een heerlijke zomerse pils en een proefplank met verschillende kleine gerechten. De proeverij!

Wil jij nog meer leuke hotspots ontdekken? Deze hotspots van Amsterdam mag je niet missen!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF