fbpx

5 x bourgondisch genieten op wijnreis in Zuid-Limburg

Na het beklimmen van de heuvels en het in je opnemen van de prachtige herfstlandschappen en idyllische dorpjes rust je uit op een verwarmd terras of knus cafeetje. Het glas voor je wordt gevuld met een dieprode, geurende streekwijn. Dat is nou op en top bourgondisch genieten van Zuid-Limburgse bodem. 

Voor een unieke wijnbelevenis hoef je niet naar het buitenland. Limburg is namelijk dé wijnprovincie van Nederland. Wel 32% van alle Nederlandse wijndruiven wordt op deze bodem geteeld. Wijnbrouwers weten al van oudsher dat het zachtere klimaat, de rijke bodems en de vele hellingen in Zuid-Limburg dé ideale omstandigheden zijn om de lekkerste wijnen te produceren. Met deze vijf tips ben jij deze herfst helemaal klaar voor je wijnavontuur in Zuid-Limburg!

1. Volg de druifjes met een heerlijke wijnwandeling

Wijn kun je in Zuid-Limburg niet alleen proeven, je kunt er ook veel over leren tijdens een van de acht ontspannen wijnwandelingen. Onderweg wordt je getrakteerd op de mooiste uitzichten over het heuvellandschap en wandel je langs of door de wijngaarden. Ontdek de prachtige wijnroutes rondom Eys-Wahlwiller, Noorbeek, Ubachsberg, Winthagen en Meerssen of ga op pad langs de gloednieuwe Routes des Vins in Berg en Terblijt – Houthem St. Gerlach, Vijlen-Holset en Sittard. Natuurlijk kun je onderweg ook op genoeg plekjes stoppen voor een glaasje wijn van eigen bodem. Kies je route, volg de druifjes en geniet!

1. Wijnwandeling 5 x bourgondisch genieten op wijnreis in Zuid-Limburg

2. Pluk de dag tussen de Zuid-Limburgse wijnranken

Veel wijngaarden in Zuid-Limburg kun je bezoeken. Iedere wijngaard heeft zijn eigen bijzondere verhaal en geschiedenis, dat bijdraagt aan het grotere verhaal van wijnregio Zuid-Limburg. Zuid-Limburg brengt door de eeuwen heen uitstekende wijnen voort. De Romeinen legden al wijngaarden aan in deze contreien en later waren ook de monniken in de Middeleeuwen ervan overtuigd: Zuid-Limburg is gemaakt voor de wijnbouw. Tijdens een rondleiding ontdek je hoe de ambachtelijke wijnen gemaakt worden, hoe er wordt ingespeeld op het klimaat en duurzaamheid en maak je kennis met de passie van de wijnmakers. In september en oktober kun je zelfs in diverse wijngaarden meehelpen met de druivenpluk.

3. Wijnen, wijnen en nog eens wijnen

Wijn moet natuurlijk vooral lekker zijn. Of dat zo is? Daar kom je maar op één manier achter…. door te proeven! De zon, het ambacht en de liefde proef je terug in de unieke Zuid-Limburgse wijnen. Deze brengen je warmte, intensiveren de sfeer en brengen je in opperbeste stemming. Wil je dit kleine stukje van het goede leven in Zuid-Limburg nu mee naar huis nemen? Op vele bijzondere plekken in de regio kun je de lokale wijnen ontdekken en kopen om thuis weer even dat bourgondische gevoel van Zuid-Limburg te herbeleven.

3. Proeven 5 x bourgondisch genieten op wijnreis in Zuid-Limburg

4. Evenementen en activiteiten voor de échte wijnliefhebbers

Op het gebied van wijn zijn er in Zuid-Limburg het hele jaar door verschillende culinaire evenementen en activiteiten te beleven die net iets verdergaan dan een standaard wijnproeverij. Zo kun je bubbelen in een heus wijnbad en op wijnsafari in het Land van Kalk. Ook kun je genieten van heerlijke streekproducten van Wijnrestaurant op het Land in de zomer, de festiviteiten rondom de Limburgse wijnweek en het Wahlwiller Wijnfeest in september en Noorbeek op de Kaart en de Bock au Vin tijdens de Valkenburgse Bokkenweken in oktober. Ben jij ook benieuwd naar deze speciale wijnbelevingen?

4. wijnevents 5 x bourgondisch genieten op wijnreis in Zuid-Limburg

5. Wijnen én slapen

We begrijpen dat wanneer je een bezoek brengt aan wijnregio Zuid-Limburg, je zoveel mogelijk wijn wilt uitproberen. Wil je tot laat in de avond wijnen en daarna niet meer in de auto stappen? Dat kan als je blijft slapen in het mooie Zuid-Limburgse land. Met een overnachting in een van de sfeervolle wijnaccommodaties is je wijnbeleving compleet! Geniet van de smaakvolle lokale wijnen, kruip onder de lakens en wordt wakker met uitzicht op de wijngaard en een heerlijk vers ontbijtje. In Zuid-Limburg proef je de unieke gastvrijheid letterlijk terug.

Zie jij een wijnreis naar Zuid-Limburg helemaal zitten of wil je graag meer ontdekken over de wijnregio? Kijk dan op wijnregiozuidlimburg.nl.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF