fbpx

5 tips om buiten te genieten van de herfst

Als je denkt aan de herfst, denk je misschien aan slecht weer en binnen zitten. Maar vergis je niet! Want ook met de herfst is er genoeg te doen en te beleven in de buitenlucht. Of je nu met je gezin of alleen met je partner op stap wil: wij hebben de leukste buiten herfstactiviteiten voor je op een rij gezet.

Appels plukken op een plukboerderij

Moet je nog fruit in huis halen en heb je geen zin in een saaie zak appels van de supermarkt? Ga ze dan zelf plukken bij een boomgaard of op een plukboerderij! Het is leuk om te doen, en verser krijg je ze niet. Denk ook eens aan alle lekkernijen die je er achteraf mee kunt maken. Overal in Nederland zitten boomgaarden waar je terecht kunt en sommigen hebben zelfs georganiseerde plukdagen. Check van tevoren wel even of je terecht kunt.

Bezoek een pompoenmarkt

Net als de appelgaardes, zijn er in Nederland ook veel pompoenmarkten en evenementen. Hier kun je zelf pompoenen plukken, de reuzenpompoenen bewonderen en andere streekproducten kopen. Ook voor de kids is er genoeg te zien en te beleven. Versier met de pompoenen je huis en tuin, of maak er verse pompoensoep van. Een ontzettend leuk dagje uit voor jou én de kinderen.

Uitwaaien op het strand

Wie denkt dat het strand alleen in de zomer lekker is, zit fout. Ook als het wat frisser wordt buiten, is het heerlijk om even uit te waaien op het strand. De wind door je haren en de frisse buitenlucht zullen je goed doen. Ga een dagje naar Scheveningen of plan een weekendje Zeeland. Trek je jas aan, neem de hond mee en sluit je dag af in een strandtentje met een warme kop koffie of thee.

Ga kastanjes rapen

Nu de herfst langzamerhand begint te komen, vallen dadelijk ook de bladeren van de bomen af. Maar niet alleen de blaadjes liggen voor het oprapen, ook kastanjes, eikels en dennenappels vallen op de grond. Een leuke herfstactiviteit is dan ook het bos induiken en een heuse verzameltocht maken. Met alles wat je vindt kun je thuis een leuk herfststukje in elkaar knutselen. Of bewaar ze in een mooie grote schaal voor op tafel. Zo breng je je huis helemaal in de kerstsfeer.

Hoge Veluwe Wilde Weken

Als je echt zin hebt in een dagje weg, kun je vanaf 14 oktober terecht bij de Wilde Weken op de Hoge Veluwe. Voor jong en oud zijn er meerdere activiteiten te doen zodat jij je tijdens de herfstvakantie niet zult vervelen! Zo kun je met je gezin een paddenstoelenexcursie of een herfst speurtocht doen. Maar ook als je even lekker met zijn tweetjes op pad wil is er een wijn, wandel en wild-arrangement en een wildexcursie. Op 28 oktober kun je zelfs komen kijken naar het NK Culinair Wild BBQ. Genoeg te beleven dus!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF