fbpx

5 redenen voor meer groen in je tuin

Veel Nederlandse tuinen liggen vol met tegels. En dat terwijl het hebben van een groene tuin vele voordelen met zich meebrengt. Zowel voor jezelf als voor het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat groen stress vermindert? Dus waar wacht je nog op. Ga voor meer groen in je tuin!

Verrijk jouw tuin met de mooiste bloemen en vaste planten van plantengrow.nl. Zo kan jij het hele seizoen genieten van de mooiste bloemen, kleuren en geuren! Geen tuin? Geen probleem. Het assortiment van plantengrow.nl is ook geschikt voor op het balkon, terras of border.

 1. Groen bevordert de biodiversiteit

Groen zorgt voor leven in je tuin. Vogels, bijen, vlinders en allerlei andere diersoorten komen af op een groene tuin. Die biodiversiteit zorgt er niet alleen voor dat je steeds weer nieuwe dingen ontdekt, maar geeft je tuin ook meer veerkracht. Een tuin met een grote biodiversiteit is bijvoorbeeld beter bestand tegen strenge winters en heeft minder last van plagen.

2. Minder wateroverlast door hevige regenbuien

Water kan niet goed wegzakken als er overal alleen maar stoeptegels liggen. En dat betekent een overbelaste riool met als gevolg: wateroverlast. Waarbij je moet denken aan ondergelopen kelders, hinder voor het verkeer of opdrijvende putdeksels. Als we met z’n allen meer gras zaaien en meer planten en bomen in onze tuin zouden zetten, scheelt dat al enorm.

3. Verkoeling op hete zomerdagen

Groen zorgt voor verkoeling. Hoe meer groen er is te vinden, hoe meer koelte je er kan vinden op een verhitte zomerdag. Daarom wordt er tegenwoordig veel gepraat voor meer groene daken in de stad: ze houden het klimaat onder controle en zorgen voor de nodige afkoeling.

4. Kijken naar groen verbetert je concentratie

Uit onderzoek van de universiteit van Melbourne blijkt dat het kijken naar groen je concentratie verhoogt. In die studie kregen 150 studenten een saaie taak. Halverwege mochten ze een kleine pauze van 40 seconden nemen waarbij de ene helft naar een foto van een groen dak keek en de andere helft naar saai beton. Na de pauze bleken de studenten die naar het groene dak hadden gekeken beter te presteren. Kijken naar groen helpt je dus om je te concentreren en beter te blijven presteren. Uitzicht op een groene tuin vanuit je werkkamer lijkt dus een must.

5. Groen vermindert stress

Planten kunnen de bloeddruk verlagen, spanning in de spieren verminderen en gevoelens van boosheid, agressie en angst verminderen. Uit onderzoek blijkt dat een groene woon- en leefomgeving kan bijdragen aan meer rust. Voordelen zijn dat je beter herstelt van stress, positiever wordt en dat je concentratie verbetert. Alleen al de kleur groen zien verbetert de stresshormoonspiegel. Meer contact met natuur en de kleur groen in je leven zorgt dus voor een betere mentale gezondheid.

Ga voor meer groen in je tuin! Shop bloemen en vaste planten bij plantengrow.nl.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF