fbpx

5 redenen om nu te investeren in duurzame energie

Dat de opwarming van de aarde een serieus probleem is, is geen nieuw gegeven. Zonde, vinden wij en daarom zijn wij voorstander van duurzame energie, van bijvoorbeeld Qurrent. Een groenere, duurzamere en het liefst ook nog een goedkopere leefstijl zien wij namelijk wel zitten. Jij ook? Wij geven je 5 redenen om nu te investeren in duurzame energie.

1. Verlaging van het broeikaseffect

Laten wij gelijk maar beginnen met het grote probleem. De aarde warmt steeds meer op door invloed van mensen. Extreem weer, zoals overstromingen, hitte of droogte, gaan wij steeds meer als gewoon zien. Dat moeten we tegen zien te gaan, want ook jij alleen kunt daar verschil in brengen. Door over te stappen op duurzame energie draag jij je steentje bij aan de verlaging van het broeikaseffect.

2. Bespaar energiekosten

Dat is nog eens een leuke bijkomstigheid. Je doet én iets goeds voor de wereld én het bespaart jou ook nog eens energiekosten. Wie zijn huis wil verduurzamen, zal in de eerste plaats zijn woning moeten isoleren, bijvoorbeeld door dubbel glas te plaatsen. Dit glas zorgt er voor dat er nog maar weinig warmte je huis uit gaat en dat bespaart een hoop energiekosten.

3. Je woning stijgt in waarde

Een woning is gekoppeld aan een energielabel. Een A-label betekent dat een woning groen is en dus zeer energiezuinig. Een G-label geeft aan dat de woning helemaal niet energiezuinig is en er dus nog heel wat aan gedaan moet worden. Wil je een huis verkopen of verhuren dan is een goed energielabel wel zo aantrekkelijk. Je woning stijgt als het ware in waarde.

4. Je krijgt er subsidie voor

Er zijn twee soorten subsidie die je kunt ontvangen door maatregelen te nemen voor een duurzamer leven, namelijk voor duurzame apparaten en voor je woning. Je kunt in aanmerking komen voor de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) op de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, pelletkachels en biomassaketels. Als je dus zelf energie wilt opwekken en daarmee een bijdrage levert aan een duurzamere energievoorziening, is deze subsidie een mooie buitenkans en een goede reden om te investeren in duurzame energie. Neem je liever maatregelen in je woning, zoals het isoleren van je dak of het plaatsen van dubbelglas, dan kan de overheid je voorzien van de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning.

5. Goedkoper geld lenen

Geloof het of niet, maar als je investeert in duurzame energie kun je tegen lagere tarieven geld lenen. Om energiebesparende maatregelen te nemen, zul je in veel gevallen namelijk wel extra geld moeten lenen. Speciaal voor dit soort projecten bestaat er een energiebesparingskrediet.

Ben jij geïnteresseerd in duurzame energie en zit je eraan te denken om over te stappen naar een groenere leefstijl? Bekijk dan eens de website van Qurrent voor meer informatie!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF