fbpx

5 must-do’s in Marrakech met kinderen

Marrakech is als een sprookje uit duizend-en-een-nacht. Een overweldigend en druk sprookje, dat wel, maar kinderen kijken er hun ogen uit en worden in Marokko bovendien op handen gedragen. Hier 5 tips voor een stedentrip naar Marrakech uit het boek Kids &The City.

De meest exotische plek voor een stedentrip binnen een paar uur vliegen is zonder twijfel Marrakech. Het is de tweede van de vier koningssteden van Marokko, de plaatsen die ooit dienst deden als hoofdstad. De rode stad in de woestijn is zo’n andere wereld dat je bijna verwacht dat de lampen echt wonderlampen zijn en dat de tapijten kunnen vliegen.

Tips

In Kids & The City lees je precies hoe je een stedentrip naar Marrakech (en nog 11 geweldige steden) een succes maakt. Alvast 5 activiteiten die jouw kind ongetwijfeld leuk vindt:

1. Slangenbezweerders

Het Djemaa el Fna plein is een duizend jaar oud marktplein en het hart van Marrakech en de medina. Overdag is het een markt en tegen de avond verandert het plein langzaam in een zee van lichtjes, een kakofonie van geluiden en een mengelmoes van geuren. De geluiden komen van trommels, fluiten, en de hypnotiserende klanken van Gnawa muzikanten, afstammelingen van West-Afrikaanse slaven. Vuurvreters, acrobaten, verhalenvertellers en dansers strijden om de aandacht van het publiek. Het is één groot openluchtspektakel. Leuk voor de kinderen: een henna tattoo laten zetten. Voor ongeveer vijftig Dirham, vijf euro, heb je een mooie die zo’n vijf dagen blijft zitten. Al is de kwaliteit van een  tattoo bij het Henna Café, een klein kwartier lopen vanaf het plein, beter en dat voor dezelfde prijs.

Kids en the city

2. Woestijn

Als je naar Marrakech gaat, is het een aanrader om wat langer te gaan dan bij een normale stedentrip vanwege al het gaafs dat in de omgeving te zien is. Trek er zelfs een nacht of twee voor uit, want slapen in de woestijn onder een eindeloze sterrenhemel willen jullie niet missen.

In de woestijn van Marrakech, op veertig minuten rijden van de stad, ligt La Pause. Midden in de woestijn staan bedoeïenen tenten waar je heerlijk Marokkaans kunt lunchen terwijl de kids spelen in het zwembad. Je kunt er ook overnachten in een tent of een huisje, dan kunnen jullie je ‘s nachts vergapen aan de ontelbaar veel sterren aan de hemel.

Marrakech

3. Souk

In het noorden van de medina, vlakbij het Djemaa el Fna plein, ligt het labyrint aan winkelstraatjes, de souk. Iedereen verdwaalt in het doolhof met duizenden winkeltjes. Houd je kids goed in de gaten en misschien is het handig om met je partner af te spreken waar je elkaar ziet als je elkaar kwijtraakt. Bijvoorbeeld bij café de France bij de ingang van de souk. Le Jardin is een goed rustpunt, het restaurant heeft een heerlijke tuin waar de vogeltjes vrolijk kwetteren en de kinderen kunnen rondbanjeren en speuren naar de schildpadden die er rondlopen. Kinderstoelen zijn beschikbaar, het eten is lekker, maar ze serveren geen alcohol.

Het Rahba Kedima plein in de souk is een van de meest kleurige en geurige pleintjes in de stad. Snuffel rond met je kinderen langs hand gevlochten mandjes, snuisterijen, sieraden, tasjes en aardewerk.

Marrakech plein

4. Tuinen

De botanische tuin Jardin Majorelle is aangelegd door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle en een fijne plek om met de kinderen doorheen te dwalen en cactussen te tellen. In de jaren tachtig van de vorige eeuw kocht de beroemde Franse modeontwerper Yves Saint Laurent het parkje samen met de Franse ondernemer Pierre Bergé en voorkwam zo dat er een hotelcomplex kwam. Ze knapten de tuinen helemaal op tot een weelderige oase vol lotusbloemen, cactussen, jasmijn en bamboe.

De tuinen van Agdal, liggen ten zuiden van het Koninklijk Paleis in de kasbah. Je kunt er picknicken en pootjebaden in de vijvers of reuzenkarpers voeren. Er is een speciaal kindertreintje en je kunt er een ritje op een dromedaris maken. Daarna nog fut? Vlakbij ligt een modern winkelcentrum, Al Mazar. Hier is een overdekt speelparadijs.

Het park Jardin Menara is eigenlijk een enorme olijfboomgaard. Er zijn wat kioskjes en souvenirzaakjes, een waterbassin vol vissen en een paviljoen. Hier kijk je uit op het Atlasgebergte. Je kunt er ook op een dromedaris rijden.

Jardin Majorelle

5. Ooievaar

Het El Badi paleis werd eind zestiende eeuw gebouwd door sultan Ahmed al-Mansur Saadien Dhahbi om de overwinning van de Portugese leger te vieren in de Slag van de Drie Koningen. Veel is inmiddels verwoest, maar de overblijfselen zijn nog steeds het bezichtigen waard. Ooit had het 360 kamers en een enorme binnenplaats en vijver. Kinderen zullen het gaaf vinden om alle ooievaars te zien die in de ruïne nestelen. Vanaf de oude paleismuren heb je een prachtig uitzicht over de stad.

El Badi paleis

 

Ga jij liever met jouw kinderen naar Berlijn? Bekijk hier de 5 must-do’s in Berlijn! WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF