fbpx

5 bekende Nederlandse broers- en zussenduo’s

Het is vandaag Broer en zusdag; de dag waarop de liefde met jouw naaste bloedverwant centraal staat. In de meeste gevallen is een broer of zus een ‘buddy’ die onvoorwaardelijke liefde voor je heeft en waar je een bijzondere band mee hebt. Kende jij deze 5 bekende Nederlandse broers- en zussenduo’s ook al?

Sem en Lizzy van Dijk

Sem en Lizzy, de kinderen van Wendy, kunnen natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Beide kinderen hebben een ontzettend goede band met hun moeder. Grote broer en zus zijn, ondanks hun zeven jaar leeftijdsverschil, onafscheidelijk. De familie deelt regelmatig zoete kiekjes met elkaar waarin duidelijk te zien is hoe gelukkig de Van Dijkjes zijn.

Jelka en Carice van Houten

Wist jij dat de actrices Jelka en Carice van Houten zusjes zijn? Door hun moeizame jeugd met een alcoholistische vader, is de band tussen de zussen ijzersterk geworden. De ouders van Jelka en Carice waren al vlak na hun geboorte gescheiden, waardoor de vader, die in 2016 is overleden, nauwelijks aanwezig bij de opvoeding. Hierdoor zijn de zussen ook heel erg close met hun moeder Margje Stasse.

Ron en Carlo Boszhard

Een ander duo dat al langere tijd de Nederlandse televisiewereld domineert: de broertjes Boszhard. Carlo wordt vooral gezien als het brein achter TV Kantine, terwijl zijn grote broer vooral te kennen is van programma’s op Zapp, of zijn vroege exit uit ‘Wie is de Mol?’. Ze maken er geen geheim van wie het moederkindje is van de twee: Carlo. Hij heeft er zelfs voor gezorgd dat hij buren is met zijn moeder. ‘Als Carlo wakker wordt, rolt hij het huis uit om te kijken wat er bij m’n moeder in de ijskast staat,’ vertelde Ron ooit in een interview met Volkskrant.

Xelly en Yolanthe Cabau

De knappe Cabau-zusje, wie kent ze nou niet? De dames hebben 12 broers en zussen uit twee verschillende huwelijken van hun vader. Ze hebben daar allemaal een special band mee, maar het meest close zijn ze toch echt met elkaar. De band tussen die twee is zo sterk dat Yolanthe aanvoelt als Xelly’s ‘tweede moeder’, vertelde de visagiste op haar YouTube-kanaal. Zelf zijn ze allebei trotse moeder en zijn ze elkaars grootste steun geweest tijdens de zwangerschap en de opvoeding van de kinderen.

OG3NE

Ook wel bekend als Lisa, Amy en Shelly. In 2007 vertegenwoordigde het trio Nederland al bij het Junior Eurovisiesongfestival. Hun grote comeback was in 2014, toen zij de Voice of Holland wonnen. Drie jaar later stonden ze op het Eurovisiesongfestival. De naam OG3NE staat symbool voor bloedgroep O van hun moeder, die de drie zussen  sterk met elkaar verbinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OG3NE (@og3ne)WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF