fbpx

4 tips waar je op moet letten bij het kopen van contactlenzen

In de wereld van oogcorrectie zijn contactlenzen een populaire keuze geworden voor mensen die hun zicht willen verbeteren zonder een bril te dragen. Of het nu gaat om het corrigeren van bijziendheid, verziendheid of astigmatisme, contactlenzen kunnen een handige en comfortabele oplossing bieden. Maar voordat je naar de winkel rent om een paar contactlenzen te kopen, zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Hier zijn vier tips waar je op moet letten bij het kopen van contactlenzen.

1. Raadpleeg een oogarts

Voordat je besluit contactlenzen te kopen, is het essentieel om een oogarts te raadplegen. Je oogarts kan een professionele oogmeting uitvoeren om de exacte sterkte van je ogen vast te stellen. Dit is belangrijk omdat contactlenzen verkrijgbaar zijn in verschillende sterktes en je wilt er zeker van zijn dat je de juiste sterkte krijgt. Daarnaast zal een oogarts ook naar de gezondheid van je ogen kijken en bepalen of je geschikt bent voor het dragen van contactlenzen. Het is van cruciaal belang om het advies van een professional in te winnen voordat je een beslissing neemt.

2. Kies het juiste type contactlenzen

Er zijn verschillende soorten contactlenzen op de markt, dus het is belangrijk om het juiste type te kiezen dat bij jouw behoeften past. De meest voorkomende soorten contactlenzen zijn zachte lenzen en harde lenzen. Mocht je te snel een keuze maken, dan levert het alleen maar meer problemen op. Bespreek daarom met je opticien welk type contactlenzen het beste voor jou zijn en ga dan op zoek naar de juiste lenzen voor jouw ogen. Online lenzen bestellen is op lange termijn ook een handige optie!

3. Hygiëne is belangrijk

Het is van groot belang om een goede hygiëne te hanteren bij het dragen van contactlenzen. Dit omvat het regelmatig reinigen en desinfecteren van je lenzen en het wassen van je handen voordat je ze aanraakt. Het niet naleven van de juiste hygiënische praktijken kan leiden tot ooginfecties en irritaties. Zorg er wel voor dat je de juiste lenzen koopt. Sommige lenzen moeten dagelijks vervangen worden, terwijl andere maandlenzen zijn. Het is belangrijk om rustig jezelf in te lezen over alle opties die er zijn zodat je een juiste keuze kan maken

4. Comfort en pasvorm

Het comfort van je contactlenzen is van groot belang, aangezien je ze vaak gedurende de dag draagt. Zorg ervoor dat je lenzen goed passen en geen irritatie of ongemak veroorzaken. Lenzen die te strak zitten kunnen je ogen beschadigen, terwijl lenzen die te los zitten kunnen bewegen en je zicht belemmeren. Het kan enige tijd duren om de juiste pasvorm te vinden, dus wees geduldig en vraag om hulp van je oogarts of opticien. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je ogen kunnen veranderen na verloop van tijd, dus het is verstandig om regelmatig een controle afspraak te maken om ervoor te zorgen dat je de juiste lenzen draagt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF