fbpx

4 tips om je tuin gezellig te maken

Dit jaar zijn onze tuinen echt plekken geworden waar we kunnen ontspannen en weg kunnen zijn van de dagelijkse drukte. We kunnen er frisse lucht inademen, van de natuur genieten en leuke dingen doen. Ook als de avonden langer donker zijn en het weer verandert, kunnen we nog steeds onze tuinen gezellig maken zodat het voelt alsof we een extra kamer buiten hebben. We kunnen zachte meubels voor buiten, lampen, decoraties en vuurkorven gebruiken om de tuin gezellig te maken, net zoals we onze huizen gezellig maken.

Creëer beschutting

Als je het hele jaar door van je tuin wilt genieten, heb je een plek nodig waar je kunt schuilen. Een stijlvolle inklapbare tent of een tuinpaviljoen overbrugt op elegante wijze de kloof tussen binnen- en buitenruimte en kan in een ogenblik worden opgezet en vervolgens opgeborgen in een schuur of garage. Een boog of pergola begroeid met een groenblijvende klimplant zoals Clematis Armandii biedt bescherming tegen gure wind en draagt bij aan een gevoel van privacy. Een prieel met opbergruimte is zelfs nog beter als je die onmisbare dekens wilt opbergen.

Zorg voor licht en warmte

Wanneer het donker wordt, is het belangrijk om je herfst- of wintertuin met licht en warmte op te fleuren. De chimenea is een handig alternatief voor de vuurkorf en wordt steeds populairder. Kaarsen en waxinelichtjes kunnen ook voor een gezellige sfeer zorgen. Het is tegenwoordig slim om na te denken over buitenverlichting van Kerstverlichtingbuiten, zodat je huis en tuin mooi in elkaar overlopen. Je kunt dit doen met snoeren met feestelijke lampjes in warm wit, koel wit of verschillende kleuren. Als het kan, is het een goed idee om te kiezen voor LED-lampen of nog beter, zonneverlichting.

Gezellige zitplaatsen

Het is belangrijk dat tuinmeubilair goed bestand is tegen alle soorten weer, en daarom is duurzaamheid van groot belang. Het is de moeite waard om te investeren in kwaliteitsvol meubilair dat goed tegen het weer kan. Vooral het daybed is erg populair. Om het helemaal gezellig te maken, kun je ligbedden en banken aankleden met kleurrijke dekens en kussens met franjes.

Maak gebruik van planten

Je kunt potten gebruiken die vol zitten met bloemen zoals viooltjes, primula’s, cyclamen en sierkool om je tuin kleurrijk en interessant te maken, afhankelijk van het seizoen. Deze potten zijn ook handig om wat leven aan bloembedden te geven die aan het einde van het seizoen wat kaal kunnen worden. Je kunt ook hogere potten proberen waarin je interessante vaste planten zet, zoals wolkenvormig gesnoeide coniferen, wat er modern uitziet. Deze planten bieden wat bieden en zien er mooi uit. Je kunt ook Italiaanse cipressen (Cupressus sempervirens) in grote potten zetten. Ze zien er stijlvol uit en kunnen jarenlang in die potten groeien. Je kunt ook creatief zijn door meerdere potten bij elkaar te plaatsen voor een opvallend effect, dit wordt ‘potscaping’ genoemd. Je kunt natuurlijke materialen zoals schors en kurk toevoegen om het geheel nog interessanter te maken. Er zijn zo nog meer tips en tricks om je tuin gezellig te maken. Hoe ga jij aan de slag?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF