fbpx

3x de leukste theetuinen van Nederland!

Alles komt tot bloei, we kunnen weer naar buiten! Lekker genieten van kleine gelukjes in de natuur. Wandelend, fietsend, varend, languit in het gras of op een terras. Marleen Brekelmans van bijzonderplekje.nl tipt daarom de 3 leukste theetuinen om volop te genieten van de lentezon!

Theetuin Overleek

In de polders van Waterland, vlakbij Monnickendam ligt Theetuin Overleek. Bij aankomst komt de geur van versgebakken taart je tegemoet. Zoek een plekje op de veranda, neem plaats op het terras, plof neer op een beach chair bij het water of kies bij wat minder weer een plekje binnen. Taart, een high tea, thee en koffie… De keuze is reuze. Ook leuk: huur een fluisterboot of kano en vaar vanaf de theetuin de polders in. Maak je middag compleet en neem een picknickmand met huisgemaakte lekkernijen mee.

H-eerlijk

Theetuin H-eerlijk ligt aan de Amstel, ter hoogte van de Tolhuissluis. Langs de theetuin lopen een wandel- en een fietspad. Trek er eerst op uit in de omgeving en laat je vervolgens verwennen met een heerlijke high tea. Onder de bomen, in het gras of in de romantische kas geniet je van al het lekkers wat H-eerlijk te bieden heeft. Thee, koffie, biologische sapjes en ijsjes, huisgemaakt gebak en diverse lunchgerechten… Neem je kinderen gerust mee; ze zijn meer dan welkom.

Binnen & buiten

Bij Theetuin Binnen & Buiten draait het om meer dan alleen eten en drinken. Gastvrouw Karin is theesommelier en maakt jouw bezoek tot een bijzondere ervaring. Een high tea met thee en hapjes die perfect bij elkaar passen, een theeproeverij met pure Aziatische theesoorten… Uiteraard ben je ook welkom voor gewoon een lekker kopje thee, huisgemaakte lekkernijen, de lentezon op je gezicht en een middag zonder zorgen. De tuin met gezellige zitjes, fruitbomen en uitzicht over de weilanden is de perfecte plek om even lekker te ontspannen.

Meer inspiratie en leuke theetuinen vind je op Bijzonder Plekje.

 

Op Bijzonder Plekje vind je de meest bijzondere adressen in Europa, van idyllische theetuin tot kindvriendelijk vakantiehuis, van kleurrijke pipowagen tot designhotel. Een persoonlijke selectie van Marleen Brekelmans, die de komende tijd haar ontdekkingen deelt op wendyonline.nl.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF