fbpx

3 tips voor meer sfeer in je interieur!

Een goede sfeer in huis is essentieel. Na een lange dag werken willen we graag thuis komen en ontspannen. Sfeerlicht kan een positieve bijdrage leveren aan dit zen gevoel. Wij geven 3 tips om meer sfeer te creëren zodat jij in alle rust bij kunt komen van je dag.

Dim de lichten

Van licht krijgen wij energie, dit is overdag natuurlijk aangenaam, maar ‘s avonds willen we ontspannen. Om helemaal tot rust te komen, moet je fel licht vermijden. Het licht van je beeldscherm van je telefoon of computer bijvoorbeeld, kan negatieve effecten geven op je nachtrust. Dit blauwe of kunstlicht houdt onze hersenen actief. Het is dus ook verstandig om s’ avonds de lichten te dimmen en het steeds schemeriger te laten worden in huis. Buiten dat het dimmen van de lichten dus positief bijdraagt aan onze nachtrust, is je huis ook een stuk knusser.

Steek kaarsjes aan

Na een lange dag is het heerlijk om thuis te komen en onder een dekentje te kruipen, kopje thee erbij en de kaarsjes aan. Kaarsen hebben warm licht en zorgen voor rust. Het licht van kaarsen is nog zachter dan die van schemerverlichting. Een echte sfeermaker dus. Vergeet ook niet om tijdens het eten een kaarsje aan te steken, wel zo romantisch én gezellig!

Uitstraling van een gloeilamp

LED verlichting is natuurlijk een stuk beter voor het milieu, maar het licht zelf is nou niet bepaald warm. Er zijn ook LED lampen die de uitstraling van een ouderwetse gloeilamp hebben én deze zijn nog dimbaar ook! Deze lamp van Calex bijvoorbeeld, is energiezuinig en je creëert in een handomdraai jouw gewenste stemming.

Calex lamp

Zie hier het aanbod van alle lampen!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF