fbpx

3 tips voor het subtiel verbergen van je internetrouter in je interieur

Je woning is niet alleen de plek waar je je thuis wilt kunnen voelen en kunnen ontspannen, maar ook waar je met enige trots mensen wilt kunnen ontvangen. Het is je eigen plekje dat je helemaal naar je eigen hand kunt zetten en precies zo kunt maken zoals jij het wil.

Als je een beetje oog hebt voor inrichting en stijl, kun je er zeker iets moois van maken. Maar het zijn niet alleen maar mooie dingen waar je een plekje voor moet inruimen. Ook een ‘noodzakelijk kwaad’ zoals een internetrouter, die je automatisch verstrekt krijgt als een internetabonnement afsluit via een website als Breedbandwinkel, moet je ergens kwijt in je interieur. We geven drie tips om dit object op een subtiele doch verantwoorde manier te verbergen.

Achter een meubelstuk (maar niet op de grond)

Meubels zijn een handig instrument om je router uit het zicht te laten verdwijnen. Achter een bank of het tv-meubel zie je hem echter niet meer. Dat is handig, maar je moet er wel mee opletten. Twee gouden regels bij de plaatsing van je router zijn namelijk om hem van de grond te zetten en ervoor te zorgen dat hij niet te veel beperkt wordt door obstakels in het uitzenden van een draadloos internetsignaal. Zet je je router dus achter een meubel, zorg er dan voor dat hij maar nét het uit zicht is en dus nog voldoende ruimte over heeft om voor goede wifi te zorgen.

Achter een gordijn

Een makkelijkere plek wellicht om je internetrouter uit het zicht te laten verdwijnen, is achter een gordijn. Zet hem bijvoorbeeld in het hoekje van de vensterbank, maar dan wel op de meest centraal gelegen hoek van die vensterbank. Een zo centraal mogelijke plek is immers belangrijk voor een goede dekking van het draadloos internetsignaal in huis. Als je gordijnen hebt, zie je de router daar doorgaans ook niet als je de gordijnen open hebt, tenzij het natuurlijk om rolgordijnen gaat. En op de vensterbank staat de router mooi van de grond. Let echter op als je hele zware gordijnen hebt, want deze zouden het signaal te veel kunnen blokkeren.

Achter een fotolijst

Heb je op je dressoir, je tv-meubel of op de vensterbank een mooie fotolijst staan waar je router in zijn geheel achter past? Dan is dat een hele goede mogelijkheid om je router te plaatsen. Zo zie je hem niet of nauwelijks, terwijl hij aan in ieder geval drie kanten vrije ruimte heeft om het draadloos internetsignaal uit te zenden. Per provider kan het verschillen hoe groot zo’n router precies is, en in sommige gevallen moet het echt wel een flinke fotolijst zijn wil de router er geheel achter kunnen verdwijnen.

Dit zijn enkele denkrichtingen die je kunt hanteren om je internetrouter op een subtiele manier te verbergen in je interieur zonder zijn werking al te veel te beperken. Misschien kun je zelf nog wel andere slimme oplossingen bedenken. Verlies echter nooit de functionaliteit uit het oog, want je wilt natuurlijk wel goede wifi houden. Probeer je router dus zo centraal mogelijk te plaatsen, zonder al te veel obstakels in de buurt en niet op de grond te zetten.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF