fbpx

3 mythes over trapliften ontkracht

Als je last hebt van mobiliteitsproblemen door ouderdom, een ongeval of een ongelukkige val, dan kun je baat hebben bij een traplift. Trapliften zijn er bovendien in vele soorten en maten, zodat je altijd een traplift kunt vinden die bij jou past.

Door het grote aanbod aan trapliften is het echter belangrijk om te weten wat waar is over trapliften en wat niet. In deze blog ontkrachten we daarom drie mythes over trapliften, zodat jij beter weet waar je aan toe bent.

Mythe #1: trapliften zijn voor ouderen

Aan trapliften kleeft een oubollig beeld dat trapliften alleen voor ouderen bedoeld zijn. Trapliften zijn echter uitermate geschikt voor mensen met mobiliteitsproblemen, waaronder ook ouderen. Zo kunnen jongeren die in een rolstoel zitten erg geholpen zijn met een plateautraplift, maar profiteren ook mensen met een gebroken been van een traplift. Ouderen komen echter wel eerder in aanmerking voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), waardoor een traplift wordt vergoed. Deze wet is namelijk in het leven geroepen zodat ouderen langduriger zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Mythe #2: trapliften kun je alleen kopen

Een traplift hoef je niet altijd te kopen om er gebruik van te kunnen maken, aangezien je trapliften ook kunt huren. De kosten voor een traplift huren zijn €90 tot €100 per maand als je een rechte trap in huis hebt. Dit kan soms voordeliger zijn dan het kopen van een nieuwe traplift. Als je trap een bocht heeft, zal de huurprijs oplopen naar zo’n €150 per maand. Het grote voordeel van een trap huren ten opzichte van een trap kopen is dat je voor een korte termijn gebruik van de traplift kunt maken. Zeker als je aan het revalideren bent, een traplift wil uitproberen of om een andere reden voor korte tijd een traplift nodig hebt, is een traplift huren ideaal. Wees je je er echter van bewust dat als je langer dan twee jaar een beroep wil doen op de traplift, je er beter voor kunt kiezen om een traplift te kopen vanwege de kosten.

Mythe #3: er bestaan geen tweedehands trapliften

Tweedehands trapliften zijn een goed alternatief voor gloednieuwe trapliften, voornamelijk vanwege het prijskaartje. Een tweedehands traplift is namelijk vaak weinig gebruikt of bestaat slechts gedeeltelijk uit tweedehands onderdelen. De kosten voor een tweedehands traplift zijn dan ook aanzienlijk lager dan nieuwe trapliften, wat aantrekkelijk is als je niet in aanmerking komt voor Wmo. Let er wel op dat de rail van een tweedehands traplift vaak niet aansluit op jouw trap, omdat de trap van de vorige eigenaar waarschijnlijk niet identiek is aan jouw trap. In dit geval kun je een rail op maat laten maken, zodat de traplift naadloos aansluit op jouw trap.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF