fbpx

10 tips voor een beter cadeau

Hoe geef je het perfecte cadeau? Ook als je iemand niet goed kent, of als je iemand iets moet geven die alles al heeft. 10 tips voor een beter cadeau.

1: Goed bedoeld, maar…

Wees voorzichtig met het geven van nuttige cadeaus. Niemand wordt blij van een geheven vingertje, hoe mooi dat ook verpakt is. Zit jij zelf te wachten op een inspiratieloos paar sokken, een pak servetten of een deostick?

2: Mooi verhaal

Vertel bij jouw cadeau een persoonlijk verhaal: “ik geef je dit omdat…”. Een persoonlijke reden waarom je iets geeft, maakt een cadeau altijd bijzonder en een stukje meer waardevol.

3: Niet duur, maar duurzaam

Cadeau’s hoeven niet duur te zijn, maar wel duurzaam. Zorg dat je iets geeft wat van goede kwaliteit is en wat niet snel kapot gaat. De ergernis die daarbij komt kijken, kan afstralen op de gever.

4: Oud is goed

Het maakt het niet uit of het cadeau gloednieuw is. Iets van jezelf, iets vintage of nog beter: zelfgemaakt is per definitie persoonlijk. Daarmee geef je aan dat je meer moeite hebt gedaan om het perfecte cadeau te vinden, dan iemand die even snel De Bijenkorf is binnen gerend.

5: De envelop

Een envelop met inhoud is niet altijd een goed idee. Het is onpersoonlijk en bovendien wordt het geld vaak besteed aan praktische zaken, zoals boodschappen. Uiteindelijk houdt de krijger er niet echt een warm gevoel aan over (dit geldt overigens niet voor tieners.)

6: Wijn en bloemen

Pas op met wijn. Een fles wijn kan het idee geven dat je er niet over na hebt gedacht. Geef alleen wijn als je er een goed verhaal bij kunt vertellen, over waar de fles vandaan komt, of waar je hem eerder dronk. Voor bloemen geldt het tegenovergestelde: bloemen zijn altijd goed, mits het geen inspiratieloos bosje van de benzinepomp is!

7: Pas op voor hobby’s

Heeft iemand een hobby? Geef diegene dan iets anders. Echte hobbyisten hebben alles al wat ze voor het uitoefenen van hun liefhebberij nodig hebben. Is jouw vriend(in) gek op honden? Vraag je dan af of ze ook blij is met een hondentrui, hondenkalender of hondenovenwanten. Zeker als ze daar al veel van heeft.

8: Geef een herinnering

Een cadeau voor iemand die alles al heeft? Geef zo iemand een ervaring cadeau: een leuke avond naar de film, een keertje carten, ballonvaren, een heerlijke massage of een middag naar een mooi museum. Een belevenis zorgt vaker voor een mooie herinnering dan een duur cadeau.

9: Winkel uniek

Helemaal uniek en persoonlijk wordt jouw cadeau als je het koopt bij een kunstenaar, atelier of crea bea. Ken je Etsy? Dat is een webwinkel waar lokale kunstenaars en creatievelingen hun zelfgemaakte goed verkopen. Hier vind je unieke, en vaak handgemaakte cadeaus die even betaalbaar als uniek zijn.

10: Geef goed

Als je het moeilijk vindt om een goed cadeau te verzinnen, denk dan eens aan een goed doel. Is jouw vriend(in) of familielid begaan met de kinderen? Stort dan uit zijn of haar naam een bedrag op de rekening van Unicef of de Make a Wish Foundation. Heeft diegene een groen hartje? Schenk namens hem of haar aan Greenpeace of het Wereld Natuurfonds. Succes verzekerd!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF