fbpx

10 hotspots in Kerststad Valkenburg

In Kerststad Valkenburg is het dit jaar meer dan 50 dagen kerst: van 18 november 2022 t/m 8 januari 2023. Met de unieke ondergrondse en bovengrondse magie, kijk je je ogen uit! Alvast zin om helemaal in de kerstsferen te komen? Je hebt alle tijd om onderstaande 10 hotspots te ontdekken en je te laten betoveren door de magische sfeer van Kerststad Valkenburg.

1. Kerst in MergelRijk

Hier kijk je je ogen uit bij de levensgrote mergelsculpturen, begroet je de inwoners van de kerstdorpjes en bekijk je het kerstverhaal in een miniatuur van 25 meter!

Klik hier voor informatie

MergelRijk 10 hotspots in Kerststad Valkenburg

2. De Landal Christmas Parade

Voor de vijftiende keer trekt de kerstparade door het historische centrum van Valkenburg. Het belooft weer een echt spektakel te worden, zeker als jubileumeditie!

Klik hier voor informatie

Parade 1 10 hotspots in Kerststad Valkenburg

3. Kerstmarkt Fluweelengrot

In de sfeervolle gangen van de Fluweelengrot vind je kraampjes vol met kerstdecoratie en andere leuke (kerst)artikelen. Probeer hier maar eens met lege handen naar buiten te komen!

Klik hier voor informatie

Fluweelengrot 1 10 hotspots in Kerststad Valkenburg

4. De kerststalletjes op de Kribkeswandelingen

Geniet in alle rust van de kerstsfeer rondom Valkenburg en ga tijdens deze wandeling op zoek naar de kribkes in onder andere Schin op Geul, Sibbe-IJzeren en Broekhem-Houthem-St. Gerlach. De kribkes en kapelletjes wijzen je de weg!

Klik hier voor informatie

5. Kerstmarkt Gemeentegrot

In de mergelgangen van de Gemeentegrot vind je de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa! Het eindeloze labyrint is tijdens kerst omgetoverd tot een uitgebreide kerstmarkt voor de echte kerstliefhebber. Uniek, maar toch authentiek gezellig!

Klik hier voor informatie

Gemeentegrot 10 hotspots in Kerststad Valkenburg

6. De horecazaken op de Route d’Amuse

Deze amuseroutes brengen je langs plekjes in en rondom Kerststad Valkenburg die je nog niet kende. Onderweg proef je heerlijke amuses bij verschillende horecazaken en geniet je van de kerstsfeer die je voelt in de stad.

Klik hier voor informatie

7. Winter Wonderland

Stap binnen in de ondergrondse mergelgangen van de Wilhelminagroeve en ervaar het kerstverhaal levensgroot! Het perfecte vervolg op deze beleving is een ritje met de kabelbaan naar de grootste verlichte kerstboom van Limburg, een prachtig uitzicht gegarandeerd.

Klik hier voor informatie

8. Santa’s Village

Dé bovengrondse kerstmarkt van Kerststad Valkenburg. Hier kun je heerlijk genieten van echte kerstmarktversnaperingen of even tot rust komen in Santa’s bar. Uiteraard vind je hier ook de authentieke chaletjes gevuld met allerlei kerstartikelen.

Klik hier voor informatie

Santas Village 2 10 hotspots in Kerststad Valkenburg

9. Christmas Shadow Lights Route

Deze route toont je de highlights van Valkenburg op een feeërieke manier door middel van lichtboxen. Door te spelen met schaduw en licht is het een ideale, leuke route om met kinderen te ontdekken. Onderweg geniet je van lekkers bij de horeca of shop je je kerstcadeaus in de winkelstraten.

Klik hier voor informatie

10. Frosty Fairy Tales & Cavern Quest

Het Sprookjesbos is tijdens Kerststad nog magischer! geniet van sprookjestaferelen in kerstsfeer, feeërieke lichtjes en kerstkransen en maak een magische groevetocht.

Klik hier voor informatie

Nu al zin gekregen om je onder te dompelen in de sfeer van Kerststad Valkenburg? Boek je tickets vooraf online via https://vzl.nu/ticketskopen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF