fbpx

Zomerse kleding op de werkvloer, do’s & don’ts volgens Manon Meijers

Allereerst moet ik toegeven dat ‘het dilemma’ zomerkleding op kantoor bij ons totaal niet aan de orde is en dat ik daardoor wellicht wat makkelijk praten heb. Mijn lieftallige collega’s van MonStyle en Manon Meijers Styling komen, als de temperatuur stijgt, binnen gewaaid in de meest knappe shortjes en beeldige slippertjes. Moet misschien wel gezegd worden dat de tenen verzorgd zijn en dat er nooit een overdaad-aan-huid tentoon gespreid wordt: het blijft altijd smakelijk.

Jaloersmakend decolleté

Eén keer heb ik een styliste vriendelijk terug naar haar koffer (we waren op locatie aan het werk) gesommeerd. De beeldschone dame in kwestie had een jaloersmakend decolleté dat met een minuscuul hemdje werd bedekt en de pronte billetjes piepten nog net niet onder haar shortje uit. Te gek voor naar het strand maar iets minder geschikt in een voetbalstadion waar 200 mannen al wekenlang, afgezonderd van huis, vrouw en de buitenwereld, dag en nacht aan het opbouwen waren voor een groot concert. Haar daar zo langs laten paraderen…dat was vragen om bedrijfsongelukken.

Zomerkleding op kantoor

Je keuze qua zomerkleding op kantoor is in de eerste plaats heel erg gebonden aan de cultuur van het bedrijf waar je werkt. Bij ons werken alleen maar vrouwen wat de factor ‘huid’ al een stuk minder ingewikkeld maakt. Neemt niet weg dat we ook wel even drie keer nadenken als we afspraken buiten de deur hebben staan of met mannelijk gezelschap moeten doorpassen. Het blijft dus een heel lastig en vooral persoonlijk ding maar er zijn wel een aantal strohalmen waar je je aan vast kunt houden.

Do’s don’ts

Grootste irritatiefactor op de kantoorvloer zijn teenslippers. Doe het, als je bij een iets formeler bedrijf werkt, gewoon lekker niet. Er zijn genoeg leuke alternatieven!

Kies liever voor een top met een kapmouwtje dan eentje die volledig mouwloos is. Onderzoek heeft aangetoond dat mannen vooral blote armen als erg sexy ervaren. Door een klein kapmouwtje voorkom je dat je het verkeerde signaal uitzendt.

Mag ik zeggen dat ik niets in de hele wereld lelijker vind dan huidskleurige panties…? Gebruik zelfbruiners, pak een spray-tan, show je heerlijke melkflessen desnoods of trek een lange broek aan…maar huidskleurige panties zijn echt van een ander tijdperk en maken dat je benen ongelooflijk doods lijken.

Blote benen kunnen prima, vind ik. Het gaat er alleen om hoeveel bloot je laat zien. Een veilige optie is net boven de knie.

Als je kleding vermijdt waar linnen in verwerkt is, voorkom je al snel dat je look er te ‘vrijetijds’ uit ziet. Linnen kreukt (ook katoen waar linnen in verwerkt is) en dat maakt dat je look snel een beetje cheap en er daardoor misschien als meer-geschikt-voor-het-strand uit ziet.

Wat echt niet mag ontbreken aan jouw ‘zomerkleding op kantoor’-collectie: een goeie deo. En het is heus oké om je collega daar ook vriendelijk op te wijzen….

(Visited 9 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief