fbpx

Zo voorkom je een herfstdip

shutterstock_166525112

Zie je op tegen de druilerige, koude herfstperiode? Je bent niet de enige! Om te voorkomen dat je alleen nog maar onder de wol wilt kruipen, is het belangrijk om deze periode extra op jezelf te letten. Neem daarom de volgende tips ter harte. Wie weet, ga je de herfst nog fantastisch vinden!

Vertrouw op jezelf

Juist met het herfstweer is het belangrijk om voor jezelf te kiezen. Heb je een afspraak op de planning staan waar je erg tegenop ziet? Schrap deze dan en laat zoveel mogelijk stressfactoren weg. Voel je hier niet vervelend over, luister goed naar je eigen gevoel.

Probeer iets nieuws

Terugvallen in vertrouwde gewoontes is nu eenmaal makkelijk. Om je uit de dagelijkse sleur te halen, zul je even wat meer pit moeten tonen. Probeer iets te doen wat je nog niet eerder hebt gedaan. Ga een pompoensoep maken of lekker het bos in en dennenappels zoeken waarmee je je interieur kan pimpen. Maak iets van je dag. Zo vergeet je gewoon dat je de herfst eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt.

Accepteer je immuunsysteem

Herfstkwaaltjes horen bij de herfst. Onthoud wel: ook het voorjaar is niet altijd goed voor je gezondheid. Verkouden, griep en koorts horen nou eenmaal bij de veranderende temperaturen. Hierdoor heb je een slechter immuunsysteem. Zie de herfst dus niet als de enige boosdoener. Eet gezond, neem lekker veel fruit en zorg voor voldoende slaap. Je hebt dus een goed excuus om lekker wat langer in je bed te blijven liggen. Zie je, de herfst kan best fijn zijn!

Zorg voor voldoende vitamine D

Zorg dat je lekker veel naar buiten gaat wanneer de zon even schijnt. Zo zorg je namelijk dat je vitamine D binnenkrijgt en dit is goed voor je weerstand. Natuurlijk hoef je niet te wachten tot de zon gaat schijnen, je kunt ook zelf de zon opzoeken. Op deze manier doorbreek je gelijk de dagelijkse sleur. Vitamine D zit overigens ook in veel vissoorten en je kunt altijd extra vitaminepilletjes slikken in de regenmaanden. Zonlicht knapt je op en dat komt goed uit tijdens deze periode.

Kom tot rust met yoga

Tot slot is het ook goed om de tijd te nemen om even te ontspannen. Adem diep in en uit. Doe wat yoga-oefeningen en relax. Je zult je een stuk fitter voelen. Hier zijn vast wat yoga-oefeningen zodat je gelijk aan de slag kunt. Leuke bijkomstigheid: deze oefeningen zijn bovendien goed voor het verbeteren van je seksleven.

Bron: Huffington Post
Beeld: Shutterstock
(Visited 29 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief