fbpx

WIN: 10x ‘Ik denk me Sterk’ spel

Het is donderdag 19 april de landelijke dag tegen het pesten. Om in het thema te blijven kun je met deze winactie het ‘Ik denk met sterk Sterk’ spel winnen.

Spel ‘Ik denk me Sterk’

Speel ‘Ik denk me Sterk’ met jouw kinderen aan de keukentafel, trek zelf een gedachtekracht kaartje voor een nieuwe dag of speel het in de klas of bijvoorbeeld in de praktijk als coach. Het spel bestaat uit 60 kaarten met op de ene kant een afbeelding waarop je kunt associëren en op de andere kant een bijbehorende helpende gedachte. Elke helpende gedachte doet een beroep op het toepassen van gedrag passend bij vier thema’s: weerbare lichaamstaal, opkomen voor jezelf en anderen, zelfvertrouwen en omgaan met eigen en andermans grenzen. Je kan het uitstekend spelen in jouw gezin, met vriendinnen, in jouw team op het werk of in de klas: spelenderwijs leer je om positiever te gaan denken en gemakkelijker voor jezelf en anderen op te komen. Tijdens het spel leer je de eigen niet helpende gedachten herkennen en omzetten in helpende gedachten.

Wanneer je het spel vaker speelt, ga je positiever denken en kom je gemakkelijker voor jezelf en een ander op. Hierdoor zullen zij als individu en als groep beter gaan functioneren. Er zijn allerlei spelsuggesties, die vind je op de instructiekaartjes die zijn toegevoegd aan het speldoosje, maar er zijn ook nog meer die je via www.ikdenkmesterk.nl kan downloaden. Heel handig dus! Het spel is gebaseerd op de werking van de vier g’s. Deze ’vier G’s’ zijn een uitwerking van de rationeel emotieve therapie, waarvan in onderzoek is aangetoond dat deze werkt.

Crowdfunding

De Stichting Omgaan met Pesten heeft tot en met 19 april een crowdfundingsactie lopen met Joyce Rising. Zij heeft een prachtig liedje geschreven: ‘Proud to be me’. Joyce: ‘Er heerst vaak veel schaamte bij kinderen en volwassenen die worden of werden gepest. Ik herken dit, omdat ik ook ben gepest. Deze schaamte doorbreken en mensen op het hart drukken dat ze er mogen zijn! Dit wil ik doen door kinderen, jongeren en volwassenen die gepest zijn te laten stralen in de videoclip die we gaan opnemen voor mijn zelfgeschreven liedje “Proud to be me”. Door in de videoclip mensen te laten zien die ook zijn gepest, geven we aan kinderen en volwassenen de boodschap mee dat iedereen er mag zijn en dat het helemaal oké is om jezelf te laten zien.’

Het geld is nodig voor een professionele videoclip die voor veel slachtoffers van pesten het verschil maken. Wil je meer informatie en jouw bijdrage leveren? Bekijk dan de crowdfundingspagina. 

WIN

Wil jij dit spel samen spelen met jouw kinderen/kleinkinderen of wie je dan ook lief is. Volg ons op Facebook of Instagram en laat voor 21 april weten waarom pesten zo passé is.

(Visited 8 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief