fbpx

Wendyonline.nl zoekt een online hoofdredacteur (freelance)

Vanwege de sterke groei van onze activiteiten zijn wij op korte termijn op zoek naar een freelance online hoofdredacteur voor wendyonline.nl, het online platform van Wendy van Dijk. Ben jij resultaatgericht, een strategisch denker, lijkt het je een uitdaging om ons online platform verder te laten groeien en ben jij daarnaast een echte tekstkunstenaar, dan willen wij jou er heel graag bij hebben!

Als online hoofdredacteur bedenk, zoek, selecteer, verzamel en produceer je de relevantste en mooiste content voor de online kanalen van Wendy.  Je weet precies met welke onderwerpen je de lezers kunt bereiken, en kunt dit vertalen in een vorm (een interview, een luchtig lijstje, of een Q&A in video) en uitwerken tot een mooi verhaal. Jij weet als geen ander welke nieuwsonderwerpen bij de doelgroep van Wendy passen en waar je inspiratie op doet, en omtovert tot een artikel waarmee je de lezer tot de laatste punt vasthoudt. Denk aan pijlers als gezondheid en bewegen, maar ook mooie human interest verhalen en handige lifehacks.

Als online hoofdredacteur heb jij je journalistieke voelsprieten altijd aanstaan, waardoor je op allerlei plekken inspiratie opdoet voor een goed verhaal. Bovendien ben je nauwkeurig en allergisch voor spelfouten en grammaticale onjuistheden.
Je kent het belang van een alt-tag, linkbuilding en het kiezen van het juiste keyword. (SEO-kennis)
Daarnaast kun je de planning maken en bewaken.

Je redigeert verhalen van de medewerkers, corrigeert die en zorgt voor begeleiding naar de collega’s van de vormgeving. Wekelijks is er contact met de experts die verhalen/blogs aanleveren. Wekelijks is er een redactievergadering, voorgezeten door de online hoofdredacteur, waarin de planning wordt besproken alsmede de suggesties en onderwerpen voor de online kanalen.

In samenspraak met de marketingmanager analyseer je het klantgedrag en trends om inzicht te krijgen in de doelgroep(en) zodat customer journeys ontwikkeld kunnen worden met als doel nieuwe volgers te werven, deelnemers aan evenementen, retreats te werven etc. Denk bijvoorbeeld aan e- mailcampagnes, social media acties en loyalty programma’s.

Het betreft een freelance functie van 32 tot 40 uur per week, waarvan twee vaste dagen per week wordt gewerkt op de redactie in Amsterdam en de overige dagen vanuit huis.

Stuur bij interesse een mail met je C.V. naar Nathalie Smeeman: nathalie@wendymultimedia.nlWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF