fbpx

Wandelen is gezond, doe mee met Wendy’s Wandelweek!

Vandaag beginnen we met Wendy’s Wandelweek. Want wat is er op dit moment fijner dan wandelen! We kunnen niet veel meer, maar wandelen kan altijd en overal en heeft veel voordelen, niet alleen voor ons lichaam, maar ook voor onze geest. Ook Wendy zelf wandelt nu veel en we roepen iedereen op om mee te doen! Maak een leuke foto of een filmpje terwijl je aan het wandelen bent en deel dat met ons.

Een paar weken geleden riep minister De Jonge iedereen al op om elke dag een halfuurtje te wandelen. Op dit moment is het belangrijk dat onze weerstand optimaal is en wandelen kan daaraan bijdragen. Het fijne van wandelen is dat een ommetje maken altijd wel lukt en dat je het overal en op elk moment kunt doen. Ook Wendy zelf wandelt op dit moment veel en ook haar moeder maakt bijvoorbeeld elke dag een lange wandeling. Wendy: ‘Mijn moeder wandelt elke ochtend 40 minuten lang. Om kwart voor acht is ze al vertrokken. Dat heeft ons doen besluiten om ook wat vaker te wandelen. Ik probeer de 10.000 stappen per dag te halen, dat is best veel. Ik haal ongeveer 7.000 tot 8.000 stappen per dag. Om het wandelen nog leuker te maken luister ik interessante boeken, zoals De kracht van het nu in de praktijk van Eckhart Tolle, waar ook een stuk over gaat in de special. Zo heb ik twee vliegen in één klap. Én ik geniet van de natuur én krijg ik ook nog waardevolle lessen mee.’

Wat zijn de voordelen van wandelen?

1 Humeur

Als je je angstig, gedeprimeerd of gestrest voelt, kan een stevige wandeling je helpen om je terug te brengen naar je kern. Door een half uurtje te wandelen is jouw humeur weer helemaal in balans.

2 Productiviteit

Even geen concentratie meer? Een blokje om helpt je om je productiviteit terug te krijgen. Even de benen strekken en genieten van de natuur.

3 Energie 

Al dat blind staren op je laptop. Van de hele dag thuis achter je laptop zitten word je er niet energieker op, sterker nog je kan je heel moe of lusteloos gaan voelen. Een grote kop koffie kan daar natuurlijk al bij helpen, maar wandelen geeft pas echt veel energie.

4 Gezondheid 

Elke dag een intensieve work-out is echt niet nodig om jezelf gezond te houden. Een half uurtje wandelen is een veel makkelijkere optie. Gaat wandelen je niet goed af? Je kan natuurlijk ook gaan fietsen, als je maar in beweging bent. Het is verleidelijk om de auto te pakken als het regent om even de boodschappen te doen, toch is wandelen een stuk beter en je hebt gelijk je wandeling voor de dag weer gehad. Je zal zien dat je je een stuk fitter voelt.

5 Mindfulness 

Mindfulness en wandelen is een top combi! Het geeft ruimte en rust in je hoofd en verfrist je geest. Kies voor een park of als je weinig tijd hebt gebruik je de wandeling om van A naar B te komen. Word je bewust van je ademhaling terwijl je loopt. Voel je voeten op de grond. Merk op hoe ze zich afrollen. Voel ook je benen, je billen, je rug, je buik, je armen. Observeer hoe je jezelf voortbeweegt.

Richt dan je aandacht op alles om je heen. Kleuren, geluiden, het weer. Wat zie je? Wat hoor je? Voel je de zon op je gezicht schijnen? Wat ruik je? Je hoeft er niets van te vinden. Alleen waar te nemen. En iedere keer als je gedachten afdwalen, breng je je aandacht rustig terug naar de wandeling. Aan het einde kun je weer even kort inchecken bij jezelf. Bijvoorbeeld met behulp van de 3 minuten meditatie hierboven. En vergeet niet om aan het eind van de dag even stil te staan bij het mooiste moment uit jouw wandeling. De rust in je hoofd keert weder!

Doe mee met Wendy’s Wandelweek!

Houd jij ook van wandelen? Of zou je misschien wat vaker willen wandelen? Doe dan mee met Wendy’s Wandelweek! We beginnen vandaag en roepen iedereen op om ook lekker te gaan wandelen in deze kerstweek. Elke dag een half uurtje wandelen is al heel gezond. We vinden het leuk om te zien waar jij wandelt! Deel een foto of filmpje van je wandeling op Instagram en tag wendyonlinenl. Wij delen jouw bijdrage op ons kanaal, bovendien maak je kans om deze week een paar geweldige wandelschoenen te winnen van New Balance! Zie de winactie vandaag om 11 uur.

Lees hier meer interessante stukken over wandelen:

Dit doet beweging met je brein

Dit is waarom wandelen zo goed voor je is

 WENDY Zomer Special

Het pure Ibiza


Een special over het eiland van Wendy van Dijk, met al haar inside tips en aandacht voor de pure natuurlijke kant van het eiland. 
 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF