fbpx

Sex counselor Guusje: 3 tips om het spicy te houden

Guusje van Sensual Glow houdt zich altijd bezig met de vraag hoe ze haar liefdesleven en dat van anderen spectaculair kan houden. In haar blogs/vlogs neemt ze jou mee van tantra tot seksuele wetenschap. En onderzoekt ze lessen in de verleiding, liefhebben en sensualiteit. In haar praktijk @sensualglow werkt Guusje als seksualiteit-, liefde- en relatiecoach met vrouwen en koppels die meer betekenis willen geven aan hun liefdesleven. Ze geeft jou allerlei tips om jouw relatie een boost te geven. 

From Icy to Spicy!

Iedereen met een overvol of druk leven kent het, langzaam verandert, de eens zo liefdevolle interactie tussen jullie samen, in een management meeting. Want… er moet zoveel gebeuren voor het werk, met de vrienden, in het gezinssysteem en het huis. En opeens zijn jullie op de plek gekomen, waar je vroeger naar keek en dacht:’Dat nooit’. Je irriteert je stiekem meer aan de aanwezigheid van je partner dan je eigenlijk wilt. Je bent wat kouder dan je wilt toegeven. En bent eigenlijk te moe om samen de sterren van de hemel te vrijen.
Kortom, het is tijd voor wat slimme veranderingen in jullie dynamiek, waardoor je elkaar weer meer ziet staan.

Hier drie tips, die mijn cliënten het allerbeste vinden werken, oók als je het druk hebt.

1. Neem elkaar nooit voor lief.

Hoe fijn is het om je te realiseren dat jouw partner in crime in précies dezelfde situatie zit als jij! Ook hij of zij doet er werkelijk alles aan, om de boel draaiende te houden. In plaats van ‘er maar gewoon vanuit gaan’ dat alles wel gebeurt, bedank je elkaar voor de klussen die gedaan worden.

  •  Geef elkaar complimentjes voor de kleine dingen in jullie relatie.
  •  Kus elkaar langzaam in plaats van dat vluchtige ‘huis, tuin en keuken kusje’.- Kijk elkaar echt aan tot je weer verbinding voelt en elkaar weer ziet.

2. Introduceer een ‘Alleen jij en ik samen’ avond ritueel.

Een avond ritueel klinkt veel ingewikkelder dan het is, maar is de investering van de moeite en discipline die het nodig heeft om van de grond te komen, meer dan waard. Neem elke avond de tijd in de avond om bij elkaar te zijn zónder afleiding. Geen telefoons, kranten, Netfix of kinderen….. Maar alleen elkaar. Ga het niet hebben over de dingen die gedaan moeten worden. Bespreek geen werk zorgen of roddels. Bespreek hoe je je voelt. Hoe je je wilt voelen. Wat je deze maand wilt bereiken. Wat je leuk vindt om te gaan doen. Wat je passioneert, wat je graag meer zou doen willen in je leven. Stel vragen over de liefde, wees nieuwsgierig naar elkaar. De meest gemaakte denkfout in relaties is dat we er vanuit gaan dat we weten hoe de ander zich voelt of wat zij/ hij denkt. Maar dat weten we niet, want we veranderen continu. En juist die beweging is zo leuk.

3. Doe iets fijn samen.

Faciliteer elkaar niet alleen in er op uit gaan. Maar plan ook genoeg ‘samen tijd’ zonder de kinderen. Yes! De oer oude relatie tip om een vaste Date night te plannen samen, is nog steeds een super waardevol liefdesadvies!

Wil je de vlog van Guusje nog zien? Bekijk hem hier:

(Visited 86 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief