fbpx

Rosa doet mee aan de 21-dagen challenge

Foto: Shutterstock

én stopte met roken. Dat laatste is wel het lastigste…

De lancering van WENDY’s Club, is op dit moment hot & happening. Natuurlijk kunnen wij als WENDY redactie niet achterblijven. Samen gaan wij de 21 dagen challenge aan. Elke dinsdagmiddag krijgen wij een verzorgde training van de jongens van de DISQ. Daarnaast is het de bedoeling dat je thuis elke dag 10 minuten de oefeningen uitvoert. Vooraf heeft iedereen een persoonlijk doel bepaald om zo aan het einde van de rit verbetering te zien of te voelen. Tijdens deze challenge zullen adjunct Rosa en stagiare Daniëlle hun ervaringen met jullie delen. Rosa zal elke maandag hier verslag van uitbrengen en Daniëlle doet dit op de vrijdag. De twee dames hebben allebei een ander doel. Rosa wil ‘afvallen’ en Daniëlle gaat voor het doel fitter worden.

 Ik ben inmiddels bij dag 15 van de 21 dagen challenge. Ik had het vooraf niet verwacht, maar het gaat me makkelijk af: ik heb nog geen dag gemist. Wat ik veel moeilijker vind, is stoppen met roken. Ik heb er nog niet eerder over verteld omdat ik mijn persoonlijke mislukkingen liever niet deel met de hele wereld, maar vooruit: op de dag dat ik startte met de 21 dagen challenge ging ik ook langs bij de accupuncturist voor een stoppen met roken behandeling. Toegeven dat ik nog steeds rook vind ik al een hele lastige. Ik begon er ooit mee op mijn achttiende en ik ben er nooit meer mee opgehouden, hoewel ik al lang vind dat het helemaal niet meer bij me past. Ik doe aan yoga en eet bijna alleen maar biologisch, maar tegelijkertijd jas ik er elke dag zeker vijftien sigaretten doorheen. Op de redactie van WENDY ben ik de enige die rookt en eerlijk gezegd schaam ik me er vreselijk voor. Roken is zó jaren tachtig, maar blijkbaar heeft mijn geest de knop niet kunnen omschakelen naar deze eeuw. Ik ben verslaafd en toegeven dat ik die verslaving niet onder controle krijg vind ik een behoorlijk zwaktebod. In alles ben ik gedisciplineerd: in mijn werk, ik eet gezond, beweeg genoeg en houd zo’n 21 dagen challenge dus zonder problemen vol, maar blijkbaar heb ik niet genoeg discipline om eens even te stoppen met dat roken.

Verslaving

Maar goed, de disq kwam erin en de sigaretten moesten eruit. Laat ik maar meteen toegeven dat het nog niet helemaal is gelukt. Ik rook nog steeds, maar ik ben inmiddels zover dat het me lukt om alleen in de avond een paar sigaretten te roken. Overdag gaan ze niet meer mee en mag ik ze niet meer. Je bent dus nog niet gestopt, hoor ik mijn lezers nu denken. Klopt. Maar in plaats van dat als een mislukking te zien, heb ik besloten elke verbetering als een overwinning te zien, anders is het niet vol te houden. Roken is een afschuwelijke verslaving waar je na dertig jaar niet zomaar vanaf bent. Gelukkig zegt de accupunctuur mevrouw dat ook: volgens haar heb ik meerdere sessies nodig om ervan af te komen. Vorige week ben ik weer geweest en volgende week ga ik weer, net zolang tot het lukt om helemaal te stoppen (misschien laat ik me gewoon neppen en zegt ze dit alleen om veel geld aan me te verdienen, maar ik wel het graag geloven).

Makkelijk

Dat disqen is in vergelijking tot stoppen met roken dus behoorlijk makkelijk voor me deze weken. Het helpt trouwens ook: tijdens het sporten heb ik nooit zin in een sigaret en ook daarna niet; blijkbaar komt het lichaam door beweging vanzelf in standje gezond. Dat disqen is dus best makkelijk en wat me ook verbaasd is dat je echt resultaat merkt. Vandaag heb ik op advies van de personal coach mezelf voor het eerst weer opgemeten. Dit heb ik gedaan voordat ik aan de challenge begon en werkelijk waar: mijn taille is al een centimeter afgenomen. Ik krijg dus al een strakker buikje. Nog zeven dagen te gaan, maar ik denk dat ik daarna gewoon weer met het filmpje van dag één begin. Met hopelijk nul sigaretten….

Bekijk hier een andere DISQ challenge.

(Visited 63 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief