fbpx

Pas op voor de lentezon!

 Niets is er zo vervelend als verbranden door de zon! Herken je dat? Je bent je vergeten om in te smeren met een goede factor zonnebrand waardoor je er nu uitziet als een fel rode krab. Oeps… Verbranden is erg slecht voor je huid. Het is daarom slim om dit voor te zijn en je goed voor te bereiden.
Eindelijk is de lente echt aangebroken! Deze week stijgen de temperaturen en kunnen we veel zon verwachten. Maar of je nou een wijntje drinkt op het terras, gaat wandelen in het park, of op het strand gaat liggen, onderschat de lentezon niet. Hoe kort je je huid ook blootstelt aan de zon, elk zonnestraaltje heeft effect. Het is belangrijk om je goed in te smeren met een crème. Ga voor een sun protection factor, het liefst een half uur voor je de zon in gaat.

Ook verbranden in de lentezon

Wist je dat verbranding verder niets te maken heeft met de warmte van de zon, maar met de sterkte van de uv-straling die de aarde bereikt? Deze hoeveelheid uv wordt uitgedrukt in zonkracht.  Volgens het KWF is er een krachtige zon gemeten, wat betekent dat je huid binnen no time verbrandt.

 

(Visited 5 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief