fbpx

Met deze 3 trainingsvormen behaal je het beste resultaat

Foto: Shutterstock

Wendy is fan van DISQ en wil, als aanvoerder van het Wendy Elftal, jou fit of fitter maken. De voordelen van DISQ is dat je gewicht verliest, je weer in shape komt en je je fitter voelt. Basis oefeningen worden effectiever met deze mobiele fitness apparaat. Je wordt door de trainingsvormen sterker, fitter en flexibeler door te werken op je eigen weerstandsniveau. In deze blog vertellen we je wat de drie belangrijkste trainingsvormen zijn voor een meest effectieve training.

1. Cardio (vasculair)

Cardio komt van de wetenschappelijke term cardiovasculair, wat verwijst naar ons complete bloedsomloopsysteem. Deze training staat ook wel bekend als ‘aerobic training’ wat verwijst naar de benodigde zuurstof om lichamelijke prestaties te kunnen leveren. Cardiotraining laat je hart het zuurstofrijk bloed door je lichaam pompen naar je werkende spieren en organen, dit is noodzakelijk om je lichaam goed te kunnen laten functioneren. Hoe beter dit getraind is, hoe beter je conditie is.

2. Krachttraining (strength)

Krachttraining is een trainingsvorm waarbij de spieren, pezen en het skelet weerstand bieden tegen een externe weerstand (bijvoorbeeld een dumble of de DISQ) of door de zwaartekracht. Ook helpt krachttraining je spieren te versterken en helpt het je met afvallen. Het helpt bij het onder controle houden van je ideale gewicht. Doordat krachttraining aanzet tot het verhogen van je metabolisme (stofwisseling), helpt het bij het verbranden van calorieën. Daarnaast ontwikkel je onder andere sterkere botten die bij een krachttraining onder een bepaalde druk gezet waardoor deze gestimuleerd worden. Hiermee beperk je het risico om (op latere leeftijd) osteoporose te krijgen.

3. Flexibiliteit

Een goede flexibiliteit kan je fysieke prestatie verbeteren en het risico op blessures verminderen. Het trainen van je flexibiliteit zorgt ervoor dat je (fitness)oefeningen kan doen met een grote bewegingsuitslag. Je kunt bijvoorbeeld een diepere squat maken waardoor je de spieren effectiever aan het werk zet en meer resultaat bereikt met je trainingen. Verder helpt stretchen voor een betere doorbloeding naar je spieren, waardoor deze weer beter kunnen presteren.

Nu weet je waarom de combinatie van de 3 trainingsvormen cardio, strength en exibiliteit zo belangrijk zijn voor een goed resultaat.

Wendy’s Elftal

Wil je net als Wendy superlekker trainen bij een personal trainer? Wie weet kom jij dan wel in haar elftal. Want wij zijn Wendy’s Elftal aan het oprichten om hen fit of fitter te maken!

De personal trainers van Wendy begeleiden deze groep naar een gezondere lifestyle, door persoonlijke begeleiding te geven met een afgestemd trainings- en voedingsplan.

Wij bieden vanuit WENDY en DISQ:

  • Persoonlijke begeleiding door de personal trainers van Wendy voor een halfjaar
  • Een op jou afgestemd trainings- en voedingsplan
  • De DISQ, je eigen mobiele fitnessapparaat
  • Toegang tot de Online Gym met meer dan 100 verschillende work-outs
  • Het e-boek DISQ way of life
  • Een gratis WENDY-abonnement voor jezelf of om weg te geven

De waarde van dit pakket is €1039,-Blok_Wendy's elftal

Wil je niet in het elftal, maar wel met korting trainen met de DISQ? Bestel dan hier jouw DISQ!

(Visited 10 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief