fbpx

Lianne Sanders schreef een boek over zelfacceptatie: ‘Het is een heel persoonlijk verhaal’

Lianne Sanders (32) knoopte jarenlang relaties aan elkaar, omdat ze zich veilig voelde wanneer ze een man in haar leven had. Toen ze haar ex-vriend betrapte met een ander, stond haar leven op zijn kop. Opeens stond ze er alleen voor. Want je leven alleen leiden, hoe doe je dat? Ze schreef over haar weg naar het vinden van zelfacceptatie in haar nieuwe boek ‘Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden’.

Lianne heeft journalistiek gestudeerd en schrijft regelmatig boeken en verhalen over het leven en de liefde. Want ook al vindt ze de liefde nog zo mooi, ze blijft haar ook erg ingewikkeld vinden. Na haar breuk met haar ex kreeg ze last van slapeloze nachten en om te ontdekken wat daaronder zat, bracht ze een bezoekje aan een therapeut. Tijdens de therapiesessies dook ze de diepte in en leerde ze wat het nou echt inhoudt om jezelf te accepteren. In haar nieuwste boek Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden neemt Lianne ons mee op haar persoonlijke zoektocht naar zelfliefde en deelt ze haar ervaringen.

Waarom heb je Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden geschreven?

‘Er is niets wat me zo gelukkig maakt als schrijven. Zinnen op papier zetten en de juiste woorden vinden voor wat ik voel. In een wereld die veel van je vraagt en waar er zoveel ellende is, kan ik altijd thuiskomen in het schrijven. Dat heb ik dan ook altijd gedaan. Ik schrijf al jaren over wat ik voel en ervaar, voor tijdschriften, in vorige boeken en ook gewoon voor mezelf. Toen mijn relatie op een erg pijnlijke manier uitging was het voor mij dan ook een logische stap om over die ervaring te gaan schrijven.’

Wat kunnen we zo al lezen in je boek?

‘Het is een heel erg persoonlijk verhaal. Je maakt echt even een tijdje mijn leven mee, je reist met me mee door het jaar 2020. Je kunt lezen hoe ik leer om te gaan met emoties zoals angst en verdriet, hoe ik probeer zelfstandiger te worden, hoe ik ontdek wat het verband is tussen mijn verlangen naar een relatie en mijn jeugd en hoe ik toch wat van het leven probeer te maken, terwijl ik onderhuids best somber ben. En dat allemaal met een flinke dosis humor, want dat houdt het leven, en ook mijn boek, toch wat lichter.’

Denk je dat het boek herkenbaar is voor veel vrouwen?

‘Ik denk dat veel vrouwen de liefde ingewikkeld vinden. Hoe blijf je jezelf in een relatie? Hoe zorg je ervoor dat je niet afhankelijk wordt? Hoe krijg je wat je nodig hebt aan aandacht en liefde, maar ga je iemand niet claimen? Hoe onderhoud je een goede relatie met jezelf? Dat zijn allemaal vragen waar misschien niet iedereen zich bewust van is. Maar áls je erover nadenkt, is het antwoord vaak niet zo één twee drie te geven. Ik heb het boek niet voor iemand in het bijzonder geschreven, maar ik denk dat vrouwen tussen de 25 en 45 zich het meest herkennen in mijn verhaal. Of zichzelf juist niét herkennen, maar zich er wel iets bij kunnen voorstellen. Uiteindelijk vindt bijna niemand de liefde écht heel makkelijk.’

 

Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden is nu te bestellen!

Meer weten van Lianne? Klik dan hier.WENDY Herfst Special

Leven in liefde


Met o.a. interviews met Najib Amhali, Elle van Rijn en Mirella van Markus en hun partners over de liefde! 
 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF