fbpx

Gabrielle uit Wendy’s elftal vertelt over haar 21 dagen challenge met DISQ

Op 17 maart was de gezamenlijke kick off training van Wendy’s elftal en inmiddels hebben zij de 21 dagen challenge erop zitten. Hoe gaat het nu met ze? De komende maanden volgen wij de leden van Wendy’s elftal tot en met hun uiteindelijke doel: het behalen van de 10 km loop tijdens de Bridge to Bridge loop op 9 september in Arnhem. Vandaag trapt Gabrielle Café af. Haar doel is fitter te worden, want om promotie te maken binnen de politie, moet zij binnen een paar maanden slagen voor een zware conditie- en krachttest. 

Promotie tot hoofdagent

‘Ik zit nu twaalf jaar bij de politie waar ik ben begonnen als surveillant. Hierna werd ik rechercheur en nu ben ik al een paar jaar hoofdagent. Door de diverse reorganisaties had ik had hier alleen nog nooit een diploma voor gehaald, dus deze moet ik alsnog halen. Voor mijn opleiding sport ik al veel, maar om deze zware conditie- en krachttest te halen, had ik voor mijn gevoel hulp nodig. De oproep van Wendy voor Wendy’s elftal kwam dan ook als geroepen. Ik ben zo blij dat ik uitgekozen ben!’

Zware conditie- en krachttest

Gabrielle heeft nog een paar maanden de tijd om een zware conditie- en krachttest te halen. Er zijn een aantal data dat je deze test kunt afleggen, maar je mag ook zelf bepalen wanneer je de test wilt doen. Een van de onderdelen van de test is dat je 500 meter moet roeien binnen 1,58 minuten. De andere onderdelen zoals 36 squads, 13 push-ups, 4 pull-ups, 26 sit-ups en 18 buspees moet je binnen 1 minuut halen. Ook moet je 1 mijl (1,6 km) zien af te leggen binnen 9,15 minuten.’

Contact personal trainer

‘Roeien vind ik lastig. Ik moet de kracht uit mijn benen halen en niet teveel uit mijn armen.  Voor extra advies heb ik contact opgenomen met Jelle, mijn personal trainer van Wendy’s Elftal. Hij gaat me oefeningen geven waarmee ik dit onderdeel kan verbeteren.’

DISQ-training

De 21 dagen challenge van DISQ is een combinatie van workouts en een gestructureerd voedingsplan. Voor vrouwen houdt het DISQ voedingsplan in dat je 1500 kcal per dag mag eten. Dit betekent 500 kcal per dag minder wat resulteert in het verbranden van lichaamsvet. Het volgen en het krijgen van structuur is het belangrijkst om in shape te komen, het DISQ-voedingsplan helpt je daarbij.  ‘De eerste 3 weken van mijn training en nieuwe voedingsplan was ik moe en chagrijnig. Ik kon er maar niet achter komen waar het door kwam tot een collega vroeg of ik soms was gestopt met het eten van suiker. Dát was dus de oorzaak. Ik at veelal verse producten zonder toevoegingen en at dus weinig tot geen suiker. Ik was aan het afkicken. Nu ik erover nadenk was het vergelijkbaar met het stoppen met roken. Nu heb ik geen drang meer om te snoepen, voel mij energieker en zit goed in mijn vel. Na een maand de 10 minuten workouts te hebben gedaan is het resultaat goed zichtbaar.’

Lastig

Toch kent Gabrielle ook moeilijke momenten: ‘Ik vind het indelen van de eetmomenten soms best lastig. Het is de bedoeling dat je iedere 2,5 tot 3 uur eet en dan gemiddeld dezelfde hoeveelheid voedsel, ongeveer 300 kcal. Meestal gaat dit goed en dan vind ik het prettig, want ik ervaar geen hongergevoel. Maar soms is het best moeilijk, want tijdens les kan ik niet altijd weg. Het komt dan weleens voor dat ik moet stoppen, want anders val ik om. Voor mij is het dus belangrijk om op tijd te eten.’

Mijn kinderen doen gewoon mee

Gabrielle is gescheiden en heeft twee zoontjes. ‘Ik had verwacht dat het moeilijk zou zijn om mijn kinderen mee te laten eten, omdat het geen makkelijke eters zijn. Maar dit valt reuze mee! Het voedingsplan is makkelijker te integreren in een gezin dan ik had gedacht. We eten wel vaker kip en vis. Ze hebben zelfs een favoriet recept uit het e-book van DISQ: geroosterde bloemkool met limoenkip. Voor mijn kinderen ben ik ook minder streng hoor. Zij zitten in de groei en hebben hun voedingsstoffen hard nodig. En één dag in de week mag ik snoepen. Dit doen we in het weekend.’

Chocolade junkie

‘Ik ben gek op chocola. Dit eet ik nu niet meer, maar mis het ook niet echt. Het aanpassen van mijn eetpatroon gaat me eigenlijke makkelijker af dan gedacht. Ik vind het toch best wel simpel.’ Voor Gabrielle zijn ook de 10 minuten workouts prima in te plannen. ‘Het zijn maar 10 minuten. Vaak kost het me meer tijd om me om te kleden en de DISQ om te doen. Gelukkig ben ik niet zo moeilijk en doe ik de training net zo goed in mijn huispak, haha.’

Contact met Wendy’s elftal

‘De dagen dat ik samen train met de andere leden van Wendy’s elftal zijn zo leuk! We hebben ook een appgroep. Zo motiveren we elkaar echt. We delen recepten, brengen elkaar op ideeën (zoals laatst toen ik iemand een workout buiten zag doen), en geven elkaar tips. Het helpt echt!

Resultaat

‘Ik sta nooit op de weegschaal. Dat vind ik niet belangrijk. Ik zou dus niet weten hoeveel kilo’s of centimers ik kwijt ben, maar ik kan zien dat mijn vetpercentage een stuk minder is geworden. Ik had best vlezige armen en die zijn nu zoveel gespierder dan voorheen. Mijn doel is om fit te worden, niet om af te vallen. Ik sport voor mijn opleiding en mijn werk. Daarom eet ik 6 keer per dag. Ik zie dat mijn lichaam nu gestroomlijnder is. Na 2 kinderen te hebben gekregen had ik geaccepteerd dat mijn buik niet meer superstrak zou worden. Die lovehandles hoorden bij mij. Ik ben van nature slank dus het viel ook heus wel mee. Maar ik vond het niet mooi. Na deze maand zijn ze weg! Mijn buik is ook strakker. Mijn billen, armen, benen, rug, alles is strakker en gespierder. Ik voel mij ook sterker. En dat is dus wèl mijn doel, een sterker en fitter lichaam zodat ik mijn toets kan halen. Ik ben benieuwd wat de komende tijd allemaal nog gaat brengen!’

Wil jij ook fit de zomer in?

Wil jij net als Gabrielle trainen met DISQ en je fitter, gezonder en gelukkiger voelen? Meld je dan aan voor WENDY’s DISQ Club. Met een WENDY’s DISQ Club Abonnement helpen de personal trainers jou om binnen een half jaar fitter en gezonder te worden. Klik hier voor het aanvragen van jouw kortingsvoucher met 25% korting.

(Visited 17 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief