fbpx

Estelle Cruijff fotografeert Guido Weijers..

TE ZIEN…

… in zijn voorstelling Masterclass geluk. ‘Het is een theatercollege dat uitsluitend gaat over het onderwerp “geluk”. Mensen zijn van mij cabaretvoorstellingen gewend waarin ik van de hak op de tak spring en puur gericht ben op de lach. Dit is anders. Ik laat nu meer mijn filosofische kant zien. Maar er is nog steeds veel te lachen, hoor.’ De voorstelling is te zien tot begin mei. Guido tourde er vorig jaar ook al mee door het land. Met aantoonbaar succes. ‘Het publiek gaat na afloop gelukkiger naar huis. Dat meten we zelfs. We vragen de mensen vooraf hoe gelukkig ze over het algemeen zijn én op het moment zelf. Nadat ik anderhalf uur gesproken heb, beantwoorden ze dezelfde vragen weer. Dat gebeurt digitaal, dus we krijgen de resultaten realtime binnen. Gemiddeld zijn ze na afloop altijd gelukkiger.’

MET GIERENDE HORMONEN

Wat is jouw definitie van geluk?

‘De perfecte balans hebben tussen genot, tevredenheid en zingeving. Die is er bij mij. Elke avond krijg ik applaus en ik geniet ervan als mensen lachen in de zaal. Ik heb een stabiele relatie en mijn carrière loopt goed. Dat maakt mij tevreden. Verder haal ik met mijn stichting Loens4Life al vijf jaar geld op voor KWF Kankerbestrijding. Die zingeving maakt mijn geluk compleet.’

Wanneer was je voor het laatst ontroerd?

‘Laatst heb ik een goede vriend begraven. Maar pas als ik zie dat andere mensen het bij zo’n uitvaart moeilijk hebben, krijg ik het zelf ook te kwaad. Het ontroert me het meest als ik zie dat andere mensen pijn lijden
of uitzinnig gelukkig zijn. De laatste jaren ben ik veel empathischer geworden. Ik ben snel ontroerd. Negen van de tien keer gaat dat over geluk. Als er bij The Voice of Hol- land een stoel omdraait, ben ik zo blij voor die kandidaten. Dan krijg ik een brok in mijn keel en breekt mijn stem.’

(Visited 6 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief