fbpx

Ellen uit Wendy’s Elftal: ‘Ik hou van lekker eten en drinken. Het draait allemaal om balans’

Op 17 maart was de gezamenlijke kick off training van Wendy’s Elftal en inmiddels zijn de leden al twee maanden hard in training. Hoe gaat het nu met ze? De komende maanden volgen wij de leden van Wendy’s Elftal tot en met hun uiteindelijke doel: het behalen van de 10 km loop tijdens de Bridge to Bridge loop op 9 september in Arnhem. Deze week spraken wij met politieagente Ellen die zich nog fitter in haar lijf wil voelen. Haar doel? Op 9 september de 10 kilometer uitlopen in 55 minuten!

Voor haar werk als politieagente moet Ellen een goede conditie hebben. Die heeft ze, al vindt ze dat het altijd nog beter kan. Een nieuwe manier van bewegen is altijd een uitdaging. ‘De DISQ-training kende ik niet, daarom heb ik me aangemeld. Ik sport al best wel veel, ik blijf fit door tennis, bootcamp en hardlopen, al doe ik altijd maar wat. Ik vind het super dat ik de kans heb gekregen om nu eens gericht te sporten onder begeleiding van een coach.’

Bourgondiër

Ellen is een enthousiast persoon en een echte Bourgondiër. Ze houdt van lekker eten, drinken en gezelligheid. Ze haalt veel motivatie en plezier uit het contact met de andere leden van Wendy’s Elftal. ‘Ik ben zo onder de indruk van sommige verhalen. Zij motiveren mij enorm en ik vind het leuk om te zien hoe iedereen ervoor gaat. De eerste twee gezamenlijke trainingen heb ik helaas moeten missen, dus de afgelopen training zag ik ze allemaal pas voor het eerst. Maar zo voelde het niet! Door ons dagelijks contact heb ik het idee dat ik ze allemaal al super goed ken.’

Ellen samen met Wendy's Elftal

Ellen samen met Wendy’s Elftal

Geen last van blessures

‘Ik ben bekend met veel oefeningen, omdat ik al een aantal jaren aan bootcamp doe, dus de oefeningen waren niet nieuw voor mij. De 10 minuten workouts bevallen me heel goed. Ik doe ze trouw iedere dag. En soms nog een beetje extra als ik me goed voel. Daarnaast loop ik ook twee keer in de week hard. Ik hou me keurig aan het schema, want ik ben bang dat ik anders geblesseerd raak. Sinds 5 jaar ben ik iets meer blessuregevoelig. Met name mijn knieën en achillespees. Door de goede begeleiding heb ik het gelukkig allemaal prima onder controle.’

Politieagente Ellen uit Wendy's elftal

Ellen ‘on the job’

Moet dat? Die camera….?

De trainingen gaan Ellen goed af. Ze heeft eigenlijk geen klagen, al heeft ze wel een dingetje waar ze niet zo bij heeft stilgestaan toen ze zich aanmeldde voor Wendy’s Elftal. ‘Ik vind de publiciteit eromheen toch best wel heftig. Na de trainingen interviewen ze ons altijd voor de video’s op Wendyonline.nl, maar ik merk dat ik me dan nooit helemaal op mijn gemak voel. Hiervoor moet ik echt buiten mijn comfort zone gaan. Gelukkig krijg ik ook heel veel positieve reacties van mijn vrienden, man en kinderen. Mijn kinderen vinden het fantastisch en doen vrolijk met me mee. Of ze lachen me uit, dat kan ook, haha!’

Lekker aan het DISQ-en_training

Lekker aan het disquen in de tuin

Puur & gezond eten

Ellens man heeft reuma en daarom eten ze thuis altijd gezond. ‘Wij eten niets meer uit pakjes. Daar voelt hij zich beter bij. We houden van lekker en gezond eten en doordat ik bourgondisch ben opgevoed ben ik creatief met eten. Ik heb het voedingsboek van DISQ gelezen, maar eigenijk heb ik weinig aanpassingen aan mijn voedingspatroon hoeven doen. Koolhydraten eet ik al weinig, het enige waar ik nu meer op let is dat ik vaker een tussendoortje pak. En ik ben gestopt met het drinken van alcohol op doordeweekse dagen. Dat gaat me gelukkig goed af.’

Balance is the key! Ellen Wendy's Elftal

Sporten en gezelligheid gaan heel goed samen! 🙂

Balance is the key!

Een weegschaal heeft Ellen niet in huis, dus ze weet niet exact hoeveel kilo’s of centimeters ze kwijt is. ‘Mijn lijf is veranderd. Ik zie het aan mijn armen, schouders en mijn kleding zit losser. En mijn man ziet het, ook niet onbelangrijk, haha. Ik heb nu het idee dat het wat stilstaat, maar dat kan ook komen door de vele vrije dagen deze maand. Dan eet en drink je toch nét iets meer dan anders. Maar het belangrijkste dat ik in balans ben. En daar ben ik zo blij mee!’

Lees ook: Cynthia uit Wendy’s eltal: ‘Het lijkt wel of ik verslaafd raak aan de DISQ’

(Visited 30 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief