fbpx

Een roadtrip door Europa maken? Dit moet je weten!

Het einde van 2019 nadert… Tijd om weer na te denken over volgend jaar en dan vooral de vakantie. Heb je nog geen plan en wil je eens een keer iets anders? Een roadtrip door Europa is perfect om er even lekker tussenuit te gaan én veel te zien! Al enthousiast? Dit moet je weten.

Vervoer

Het belangrijkste is natuurlijk om het juiste vervoermiddel uit te zoeken. Hier ga je immers Europa mee door! De perfecte roadtrip kan je maken met de trein, de auto of zelfs per vliegtuig. De laatste is alleen niet zo milieubewust, dus zelf zijn wij voorstander van de eerste twee opties. Wil je liever niet met je eigen auto een roadtrip maken? Geen zorgen, want je kunt heel makkelijk een auto huren. Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Wanneer je hier een auto huurt, is deze standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glas-banden-bodem-dak en diefstal.

Route

Stippel van tevoren je route uit. Je kunt natuurlijk heel gemakkelijk via Google Maps of op de navigatie je route volgen, maar een boek zoals de Lonely Planet is ook altijd goed om bij je te hebben. Hierin staan de leukste plekjes en de beste hotels, dus mocht je nog niet helemaal zeker zijn waar je gaat slapen, dan kun je altijd een boek raadplegen.

Duurzaam

Heb je een roadtrip gepland met een huurauto en wil je je uitstoot in het gareel houden? Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het aanpassen van je rijstijl. Maak zo veel mogelijk gebruik van cruise control en probeer in een constante snelheid te rijden. Zo kun je je brandstofgebruik met 4 à 10% verminderen. Anticiperen op wat er voor je gebeurt, kan ook al veel verschil maken. Door niet onnodig van rijstrook te wisselen, voldoende afstand te houden en hard remmen te vermijden, verbruik je minder brandstof. Ook kun je kijken naar de duurzaamheid van de auto zelf. Kies bij voorkeur een jonge zuinige auto uit! De uitstoot van een huurauto kun je bij Sunny Cars compenseren via GreenSeat.

Overnachten

Ben jij een echte kampeerfanaat of slaap je liever in hotels? Dit is erg belangrijk om van tevoren te bedenken. Als je naar een camping gaat, moet je natuurlijk wel genoeg – en de juiste – kampeerspullen meenemen. Wij raden aan om een wat grotere huurauto uit te zoeken als je veel spullen meeneemt.

Niet vergeten

Anders dan we in Nederland gewend zijn, moet je in veel andere Europese landen tol betalen. Houd hier dus rekening mee voordat je vertrekt. Wil je meer informatie over tol betalen met een huurauto? Lees dan deze blog even. Daarnaast ben je in sommige gebieden in Duitsland ook verplicht om een milieusticker op je auto te plakken. Vergeet het niet!

Over Sunny Cars

Bij Sunny Cars kun je zorgeloos een huurauto huren. Een huurauto is hier standaard optimaal verzekerd en alles wat je nodig hebt, is vooraf geregeld en betaald. Je reserveert je huurauto dus voor een heldere all-inclusive prijs, zonder verborgen kosten. Ook wij hebben een auto van Sunny Cars gehuurd toen we op bezoek gingen bij Chateau Meiland. Het is ons erg goed bevallen en we raden het jou zeker aan!WENDY Special

Body & Mind


Volop inspiratie om beter voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid te zorgen. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF