fbpx

Documentairemaker Jessica Villerius beschreef in haar dagboek wat ze meemaakte: ‘Iedereen is in staat om slechte dingen te doen’

Al meer dan vijftien jaar maakt Jessica Villerius prijswinnende documentaires over het criminele brein en/of psychiatrie. De aangrijpende momenten die ze meemaakte beschreef ze in haar dagboek. In het intrigerende boek ‘Voorbij goed en kwaad’ kom je erachter dat iedereen in staat is om slechte dingen te doen. De verhalen, die in de meeste gevallen nooit op beeld zijn vertoond, raken je diep in het hart.

Je kunt Jessica kennen van de documentaires die ze de afgelopen jaren voor onder andere NPO, RTL, SBS, Videoland en National Geographic heeft gemaakt. Deze gaan onder meer over (serie)moordenaars, slachtoffers van terrorisme en mensen met psychische problemen. ‘Het fascineert mij al van kinds af aan waarom mensen bepaald normafwijkend gedrag vertonen. Wat drijft mensen en zijn ze zo geboren of gevormd?’, deelt Jessica. In haar documentaires probeert ze het maatschappelijke vraagstuk op te zoeken en de vragen te stellen waarvan ze denkt dat veel mensen ze hebben, maar niet durven te stellen.

Ook streeft Jessica naar gelijkwaardigheid in interviews. ‘Het maakt voor mij niet uit of je arts, patiënt, advocaat, moordenaar, politieagent of TBS-er bent’, zegt ze. ‘Als je plaatsneemt voor mijn lens, ontvang ik dat zonder oordeel en mét dankbaarheid.’ En dat maakt dat haar documentaires ontzettend oprecht zijn. Bij het lezen van haar boek ontdek je hoe flinterdun de grens tussen goed en kwaad blijkt te zijn en dat de menselijke psyche mooi kan zijn en lelijk tegelijk.

Jessica’s boek is te bestellen voor 22,99 via deze link.

Voorbij Goed en Kwaad Jessica Villerius Documentairemaker Jessica Villerius beschreef in haar dagboek wat ze meemaakte: ‘Iedereen is in staat om slechte dingen te doen’WENDY Winter Special

De kracht van wensen


Met de grote ‘Ik wens jou-actie’, waarin Wendy haar persoonlijke favorieten weggeeft! 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF