fbpx

DISQ: Luister naar je lichaam

Naast flink sporten met DISQ en gezond eten, mag je ook wel een beetje lief zijn voor je lichaam. Je lijf heeft namelijk al veel te veel te voortduren. In deze blog lees je alles over het luisteren naar je lichaam en je energy level.

“DISQ WAY OF USING YOUR BODY AS A GUIDE: “Luister goed naar je lichaam en bepaal je vocht en voedingsinname door je te laten leiden door je honger en energy level.”

Jouw lichaam als voedingsgids

Wat we bedoelen met jouw lichaam als voedingsgids, is dat je goed moet luisteren naar de signalen die jouw lichaam afgeeft. Wat betreft het plannen van je dagelijkse maaltijden, zijn je hongergevoel en je energy level het belangrijkst. Wanneer je trek krijgt, weet je dat je te lang niet hebt gegeten. Je kunt dan inschatten hoe laat je moet eten om ervoor te zorgen dat je dat hongergevoel niet krijgt. Bijvoorbeeld: je krijgt trek om 15.00 uur en je hebt geluncht om 12.00 uur. Dit betekent dat je 3 uur lang niets hebt gegeten. Hieruit kun je concluderen dat je je tussendoortje om 14.30 uur moet nemen om dit hongergevoel te voorkomen.

 

Energy level

Je energy level is net zo belangrijk; op het moment dat je voelt dat je flink vermoeid bent midden op de dag, kan het betekenen dat je bloedsuikerspiegel laag is en dat je lichaam eigenlijk vraagt om voeding en dan vooral om koolhydraten. De signalen die het lichaam geeft indien je te weinig hebt gedronken, zijn ook duidelijk te herkennen. Bv. bij een droge mond, kan het zijn dat je te weinig hebt gedronken. Op het moment dat je dit negeert, zal dit kunnen overgaan in kramp en hoofdpijn. Je weet dat je de juiste balans gevonden hebt als je energy level gedurende de gehele dag goed is, je een regelmatige stoelgang hebt (geen last hebt van obstipatie of gasvorming), glanzend haar, een gezonde huid en sterke nagels hebt. Weinig tot geen hongermomenten kent en je concentratiegoed is en je er fitter uit komt te zien.

Wendy’s Elftal

Wendy en DISQ-trainers

Wil je net als Wendy superlekker trainen bij een personal trainer van DISQ? Wie weet kom jij dan wel in haar elftal. Want wij zijn Wendy’s Elftal aan het oprichten met als doel hen fit of fitter maken!

De personal trainers van Wendy begeleiden deze groep naar een gezondere lifestyle, door persoonlijke begeleiding te geven met een afgestemd trainings- en voedingsplan.

We zoeken mannen en vrouwen met een ijzersterke motivatie. Is het je nog nooit gelukt om structureel te sporten, ben je herstellende van je zwangerschap, wil je graag afvallen, of je gewoon weer lekker in je vel voelen? Deel jouw enthousiaste foto en motivatie dan hier!

Wij bieden vanuit WENDY en DISQ:

  • Persoonlijke begeleiding door de personal trainers van Wendy voor een halfjaar
  • Een op jou afgestemd trainings- en voedingsplan
  • De DISQ, je eigen mobiele fitnessapparaat
  • Toegang tot de Online Gym met meer dan 100 verschillende work-outs
  • Het e-boek DISQ way of life
  • Een gratis WENDY-abonnement voor jezelf of om weg te geven

De waarde van dit pakket is €1039,-

Blok_Wendy's elftal

Wil je niet in het elftal, maar wel met korting trainen met de DISQ in WENDY’s Club? Stel dan hier jouw kortingscode (met 25% korting) veilig.

 

(Visited 60 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief