fbpx

Deze theatervoorstelling is een combi van humor en absurdisme

Single Camping is de gloednieuwe, zoetzure muzikale komedie over vijf kersverse singles op een camping met een uniek ‘Happy Singles-concept’, gerund door een fanatieke therapeute en gender-neutrale animatie-clown. 

Het verhaal

Dé ingrediënten voor een leuk avondje uit! Zeker als je kijkt naar wat voor clubje topacteurs op het podium staat. Ilse Warringa (Luizenmoeder) speelt samen met Rop Verheijen (Familie Kruys) de campinghouders van hun ‘Single Camping’. Het is een eigenaardig maar hilarisch duo, zeker wanneer ze, geheel in hun eigen stijl, beginnen te zingen en te dansen. De single campinggasten worden gespeeld door Peter Blok (Familie Kruys), Elise Schaap (Soof de serie) en Tjitkse Reidinga (Gooische Vrouwen). Ieder hebben ze een aardige portie liefdesleed te verwerken en gaan ze op zoek naar het happy single leven.

Opbouw van de show

In de eerste helft van de voorstelling staat de humor centraal. Iedere acteur zet een heerlijk stereotype beeld neer van hun karakter. Vooral wanneer je die karakters samen op één toneel zet, ontstaan er leuke en grappige scènes. De acteurs zijn ook goed op elkaar ingespeeld, wat zeker bijdraagt aan de kwaliteit van de show.

In de tweede akte wordt het allemaal wat absurder. Behalve het bieden van vermaak, wil deze voorstelling ook een boodschap meegeven over hoe wij op dit moment in het leven staan. Het houdt voornamelijk een spiegel voor over het hokjes denken en het hebben van vooroordelen. Om dat over te brengen wordt er een absurde twist gemaakt in het verhaal, waar je als theaterbezoeker van moet houden.

Absurd maar grappig

Voor de echte toneelliefhebber is de combinatie van humor en absurdisme een fijne afwisseling. Voor degenen die wat minder vaak naar het theater gaan: houd dit in je achterhoofd. Single Camping is een grappig stuk, maar wees open minded voor de absurde gedeeltes. Dan is deze voorstelling zeker een must to see! Alleen al om de combinatie van de grappigste acteurs!

Single Camping is nog tot en met 14 juli te zien in verschillende theaters van Nederland! 

 

Recensie geschreven door Quintie

‘Mijn naam is Quintie en ik woon in Nijmegen. Naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen, schrijf ik regelmatig recensies over musicals. De passie die ik vind in het musicalvak en het schrijven daarover, maakt mij ontzettend gelukkig! Ik hoop dat ik mijn enthousiasme over musical, maar ook over film met jullie kan delen.’

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief