fbpx

Dana uit Wendy’s elftal: ‘Krachttraining vond ik altijd lastig, maar nu met de DISQ niet meer!’

Op 17 maart was de gezamenlijke kick off training van Wendy’s Elftal en inmiddels zijn ze al ruim anderhalve maand hard in training. Hoe gaat het nu met ze? De komende maanden volgen wij de leden van Wendy’s elftal tot en met hun uiteindelijke doel: het behalen van de 10 km loop tijdens de Bridge to Bridge loop op 9 september in Arnhem. Deze week spraken wij met Dana. Dana is de nummer twee van Wendy’s elftal en heeft een moeilijk jaar achter de rug. Vorig jaar hoorde ze dat ze borstkanker had. Eind september volgt nog een operatie en haar doel is om deze operaties fit in te gaan. Ze wilt op een verantwoorde manier kunnen sporten en hoop de tien kilo kwijt te raken die ze door de medicijnen en behandelingen is aangekomen. Mooi streven!

Operaties

‘Vorig jaar hoorde ik dat ik borstkanker had. Het komt voor in onze familie, helaas, dus ik wist dat ik risico liep. Na het slechte nieuws kreeg ik chemo en bestralingen, en volgde er een operatie. Er is een borst verwijderd. Ik begon fit aan de behandelingen en ging zo lang mogelijk door met sporten, in de hoop zo fit mogelijk te blijven. Ik ondervind er inderdaad profijt van, heel ziek werd ik niet, maar door de medicijnen ben ik helaas tien kilo aangekomen. Inmiddels ben ik 3 tot 4 kilo kwijt, maar de rest van de kilo’s wil ik ook nog kwijt. Ik hoop voorzichtig weer op een verantwoorde manier te gaan sporten. Bovendien moet ik nog een keer worden geopereerd; mijn andere borst wordt ook verwijderd en er volgt nog een borstreconstructie. Toen ik de oproep zag voor Wendy’s Elftal heb ik me opgegeven, omdat ik graag fit de operaties in wil gaan. Ik heb er zin in om in teamverband naar de 10 kilometerloop toe te werken.’

DISQ-training

Dana sportte al veel; ze liep 2x in de week hard en ging 2x in de week naar de sportschool van de fysio. ‘Ik ben de fysio nu aan het afbouwen, want ik merk dat ik nu weer meer zelf kan. Ik loop nog steeds hard en na het hardlopen plak ik er vaak nog een DISQ-training aan vast. Krachttraining vond ik altijd lastig, maar dit gaat nu echt stukken beter. De DISQ geeft mij letterlijk handvatten waardoor ik er veel meer plezier aan beleef. Wat ik erg prettig vind, is dat ik nu thuis kan sporten en niet meer naar de sportschool hoef.’

Frustratie

Ook al is Dana blij dat ze weer actief aan het sporten is en zich fitter voelt, baalt ze dat ze hier in resultaat nog niet zo veel van terugziet: ‘Dit frustreert me wel. Ik sport 4x in de week, maar ik zie dit nog niet echt terug in centimeters of kilo’s. Ik maak hier ook weer niet een té groot punt van, want ik weet dat mijn lijf veel heeft moeten inleveren en dat mijn lijf waarschijnlijk mijn reserves bewaart. Ik moet natuurijk niet vergeten dat ik herstellende ben van een ziekte…’

6 eetmomenten per dag

‘Ik ben pas twee weken geleden gestart met het voedingsplan, maar ik vind het lastig om me hieraan te houden. ’s Ochtends gaat het goed, maar ik vergeet vaak de tussendoortjes. Die 6 eetmomenten per dag vallen me dan ook zwaar. Ik heb Jelle, mijn personal trainer, gebeld en gezegd dat ik het lastig vond. Hij heeft me als tip gegeven om frequenter te eten en me niet blind te staren op die 6 keer per dag. Ik bak nu een keer in de week super lekkere en gezonde mueslirepen. Met de tussendoortjes zit het voorlopig wel goed, haha!’

Benieuwd naar Dana’s mueslirepen? Bekijk hier het recept! Dana voegt altijd nog wat vijgen toe.

Hardlopen

‘Wat me helemaal niet moeilijk valt, is het sporten. Hardlopen vind ik heerlijk om te doen. Ik ben blij met de extra begeleiding die ik krijg in hardlopen. Jelle heeft mij een hardloopschema gegeven dat mij uitdaagt en iets meer doordacht is.  Ik heb niet dagelijks contact met mijn trainers, maar dat hoeft ook niet. Als er iets is en ik ze nodig heb, dan bellen ze gelijk.’

21 dagen challenge

Het sporten gaat Dana goed af. ‘Na 21 dagen ben je wel klaar met die 10 minuten workouts. Je moet toch iedere keer je sportkleding aandoen, DISQ-apparatuur omdoen en douchen. En dat voor 10 minuutjes. Nu doe ik 5 DISQ-trainingen in de week: 1 keer 3 DISQ-workouts achter elkaar en 2 keer een hardlooptraining met afsluitend een DISQ-workout. Daarnaast sport ik nog 1 keer in de week bij de fysio.’

Favoriete recept

Mijn favoriete recept uit e-book van DISQ is de tortilla met kalkoen, tomaat en magere mayo. Deze maak ik regelmatig! 🙂

Resultaat

‘Ook al zie ik nog geen mega resultaten in de kilo’s en centimeters, sinds ik met DISQ train ben ik toch anderhalf tot 2 kilo kwijt. Mijn conditie is er wel op vooruitgegaan. En waar ik heel erg blij mee ben, is dat ik in vergelijking met twee maanden fitter ben. Ik ben aan het reïntegreren op mijn werk, en ben in twee maanden tijd van 8 uur per week naar 18 uur werken gegaan. Stapje voor stapje ga ik steeds meer vooruit!’

Lees ook: de voortgang van Gabrielle uit Wendy’s elftal

(Visited 194 times, 2 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief