fbpx

Claudia uit Wendy’s Elftal: ‘Ik ben heel bewust met eten en sporten bezig’

Op 17 maart was de gezamenlijke kick off training van Wendy’s Elftal en inmiddels zijn de leden al ruim twee maanden hard in training. Hoe gaat het nu met ze? De komende maanden volgen wij de leden van Wendy’s Elftal tot en met hun uiteindelijke doel: het behalen van de 10 km loop tijdens de Bridge to Bridge loop op 9 september in Arnhem. Deze week spraken wij met Claudia en haar doel is fitter worden, meer energie krijgen en als het meezit ook nog eens 10 kilo afvallen. 

Wat begon als een grapje is nu behoorlijk serieus geworden. Claudia, planner bij Partou Kinderopvang, is veranderd van een bankhanger die het liefst Netflix keek in een sportieveling die dagelijks met sporten en voeding bezig is. ‘Ik win toch nooit wat. Dat dacht ik toen ik me aanmeldde voor Wendy’s Elftal. En moet je me nu zien! Ik zit gewoon in het Elftal en ben iedere dag heel bewust bezig met sporten en met wat ik eet.’

Week op – week af

Claudia heeft kinderen van 8, 12 en 14 jaar en zij zijn om de week bij haar. ‘Het blijft zoeken naar een juiste balans. De week dat de kinderen niet bij mij zijn, gaat het me allemaal beter af dan de week dat ik de kinderen thuis heb. Dan is het toch meer haasten en stressen, want door de lange reistijd van werk naar huis, ben ik laat thuis en dan heb ik ook nog de zorg voor de kinderen. In die week eet ik ook vaker pasta’s en koolhydraten. In de week dat ik alleen ben, let ik veel meer op mijn voeding en eet ik veel meer vis, salades en veel eiwitten.

Selfie met heel Wendy's Elftal

Selfie met Wendy’s Elftal

Verwenmomentje

Na het doorlezen van het voedingsplan van DISQ heeft Claudia het een en ander aangepast aan haar voedingspatroon en is ze bewuster gaan eten. ‘Ik dronk altijd heel veel sapjes, cola en nooit water. Dat heb ik nu wel veranderd. Alhoewel ik trots op mezelf ben als ik anderhalve liter water op een dag drink. Doordeweeks eet ik geen brood meer, ik pak vaker een tussendoortje zoals fruit of een mueslireep en ik eet meer eiwitten zoals bijv. het spiegeleirecept uit het e-book. In het weekend pas ik de 80-20 regel toe en beloon ik mezelf met oerbrood. Dat vind ik zó lekker!’

Spiegelei uit e-book DISQ

Spiegelei uit e-book DISQ

WHY?

‘Soms vraag ik mezelf wel eens af waarom ik in de weekenden toch dat lekkers neem. Mijn lichaam vraagt dan direct om meer en moet ik soort van een gevecht met mezelf aangaan om het daarbij te laten. Toch geniet ik meer van deze guilty pleasures dan voorheen. Doordat ik bijna geen suiker meer eet heb ik sinds december geen migraine meer gehad!’

Stampertjes

In het begin vond Claudia de DISQ-trainingen heel zwaar, maar ze is verrast hoe gemakkelijk het haar nu afgaat. ‘Mijn conditie is enorm vooruit gegaan, maar ik merk wel dat mijn bovenlichaam sneller in kracht toeneemt dan mijn onderlichaam. De oefeningen voor mijn benen, mijn ‘stampertjes’, blijf ik zwaar vinden. Dit is ook mijn probleemzone en daar zou ik heel graag wat vanaf willen zien. Doordat ik daar wat zwaarder ben, denk ik ook dat het me daardoor wat moeilijker afgaat.’

Do the lunge!

Do the lunge!

Trots!

‘Ik doe dagelijks mijn 10-minuten workout en als ik het niet red, doe ik er de dag erop twee achter elkaar. De hardlooptrainingen gaan me gelukkig ook goed af. Ik zit nu op 6 minuten hardlopen, 2 minuten wandelen en dit 5 keer achter elkaar. De eerste twee rondes gaan goed. Daarna loopt het schema iets terug en begin ik na vijf en halve minuut met wandelen. Ik kijk uit naar de 10 kilometerrun in september. Wat zal ik trots zijn op mezelf als ik dat ga halen!’

Extra trainingen

Een keer in de maand komt Wendy’s Elftal bij elkaar om te trainen. ‘Ik kijk altijd uit naar deze training. Het is leuk om elkaar dan te zien en het is een goede stok achter de deur. Ik merk dat ik minder snel opgeef wanneer ik samen met anderen train. Het geeft me juist meer power dan alleen trainen. We mogen ook deelnemen aan andere trainingen van DISQ in Apeldoorn, Amsterdam en Eemnes. Een paar weken geleden heb ik zelfs met het vaste trainingsgroepje van Wendy getraind! Ruim 2 uur zijn we actief bezig geweest. Eerst hardlopen op de hei en daarna nog een flinke DISQ-workout. Ik ben ontzettend dankbaar dat Wendy en onze personal trainers Robbert en Jelle ons deze extra kans geven.’

trainingsgroepje Wendy van Dijk

Extra training met vaste groep van Wendy

Resultaat

‘Ik heb mezelf nu twee keer gewogen, maar doordat ik me hier teveel op blind staarde heb ik dat losgelaten. Ik merk dat ik fitter aan het worden ben en dat is me al zoveel waard!’

Lees ook: Ellen uit Wendy’s Elftal: ‘Ik hou van lekker eten en drinken. Het draait allemaal om balans’

(Visited 33 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief