fbpx

Best of Broadway: niet normaal goed!

Op 20 mei ging de show Best of Broadway, waar kan het ook anders, in Carré in première. De crème de la crème uit het musicalvak laat tijdens deze show de beste bekende en onbekende nummers uit producties van Broadway zien. Niemand minder dan Stanley Burleson, Freek Bartels, Willemijn Verkaik, Tessa Sunniva van Tol en Anouk Maas zingen de longen uit hun lijf. In Best of Broadway komt van alles voorbij. Er worden nummers gezongen uit bekende musicals als Wicked, Tarzan en The Little Mermaid, maar het publiek maakt ook kennis met nieuwe shows.

Willemijn Verkaik

Willemijn Verkaik

Freek Bartels

Freek Bartels

Welk nummer uit de show wilde je zelf heel graag zingen?

Willemijn: She used to be mine’ uit de musical Waitress. Het is een hele leuke show, ook gebaseerd op de gelijknamige film. Daar zit een heel lief liedje in en dat wilde ik heel graag zingen.

Freek: Wat ik heel tof vind is het blokje ‘Dear Evan Hansen’ dat in de show is verwerkt. Ik vind die muziek echt prachtig. Daarnaast vind ik Hamilton ook te gek! Het allerleukste vind ik het samenzingen. We hebben ook drie backing vocals, waardoor je met z’n achten heel veel sound kan creëren.

Willemijn: Ja, er is heel veel samenzang, heel veel mooie koortjes. Daar ben ik sowieso altijd wel fan van geweest.

Freek: Ja, daar hadden we het ook over. Als solist speel je vaak een rol en zing je niet zo veel in een grote groep. Terwijl dat het leukste is wat er is!

Willemijn: Dat vind ik ook! Wij komen ook echt aan onze trekken in deze show.

Willemijn ís best of Broadway

Willemijn Verkaik, die eerder al een half jaar op Broadway stond, maakt de titel van de show helemaal waar. Willemijn spettert met haar knallende uithalen, maar weet ook te raken met nummers als ‘She Used to be Mine’ uit Waitress en ‘So Big, So Small’ uit Dear Evan Hansen. Zij kan werkelijk alles. Alleen daarom zou je deze voorstelling al moeten bezoeken!

Ook Freek Bartels weet zijn moments of fame te pakken. Zo kreeg hij, zeer terecht, een staande ovatie na het nummer ‘Gethsemane (I Only Want to Say)’ uit Jesus Christ Superstar. Ook staat Freek echt te shinen tijdens het nummer ‘Mijn Leven is van Mij’ uit Elisabeth.

Wat maakt jullie het gelukkigst binnen het musicalvak?

Freek: Ik merkte dat hier dus weer, ik vind het samen zingen zo leuk. Het samen kleuren van stemmen vind ik één van de meest magische momenten. En dan juist in de repetitieruimte, dan komt alles samen en dan zie je dat je het hebt!

Willemijn: Het is zo gaaf, omdat je het echt samen creëert. Dat vind ik ook heel leuk. Het samen ontwikkelen en creëren van nieuwe manieren en samenstellingen. Dat geeft veel voldoening. Ik weet niet of dat het ultieme geluk is, maar ik weet wel dat wij hier stralend het repetitielokaal uitliepen.

Gegarandeerd kippenvel

Voor een avond vol goede muziek en sterke vocals moet je echt bij Best of Broadway zijn. De muziek is continu van topkwaliteit en de show zit qua verhaal ook goed in elkaar. Bang voor voor de Nederlandse vertalingen? Geen zorgen, die zitten er amper in. Bijna alle nummers die worden gezongen, komen regelrecht van Broadway en zijn dus in het Engels.

Daarnaast is de combinatie van Stanley, Freek, Willemijn, Tessa en Anouk ook goud waard. Zowel samen als individueel zingen, dansen én spelen ze de sterren van de hemel. Sowieso Willemijn Verkaik móet je een keer live gezien en voornamelijk gehoord hebben!

Waarom moet het publiek deze show volgens jullie echt zien?

Freek: Je krijgt een hoop hoogtepunten uit een hoop shows, die je wellicht kent of niet kent, in één avond!

Willemijn: Met de meest geweldige zangers, een fantastische band en geweldige backing vocals. Een mooie compilatie van muziek, zang en performance. De ultieme avond uit.

Best of Broadway tourt maar een maand door Nederland en is tot en met 16 juni in verschillende theaters te zien!

Recensie geschreven door Quintie

‘Mijn naam is Quintie en ik woon in Nijmegen. Naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen, schrijf ik regelmatig recensies over musicals. De passie die ik vind in het musicalvak en het schrijven daarover, maakt mij ontzettend gelukkig! Ik hoop dat ik mijn enthousiasme over musical, maar ook over film met jullie kan delen.’

(Visited 14 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief