5x zo word jij vandaag nog positief

Ben jij een geboren pessimist en zie je de zaken vaak negatief in? Treur niet langer, met deze tips sta je vanaf vandaag positief in het leven.

1. Ontwijk je negativiteit niet

Voordat je de negativiteit kan vervangen door positiviteit, moet je het eerst accepteren. Ook moet je er achter komen waar de negativiteit vandaan komt. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je omringd wordt door mensen die zelf ook niet positief in het leven staan. Omring jezelf dus liever met blije, vrolijke en gelukkige mensen.

Negativiteit kan ook ontstaan door te weinig slaap, stress of angst. Probeer te analyseren waar bij jou de negativiteit vandaan komt. Accepteer dat je misschien wat negatiever in het leven staat dan anderen en probeer pas hierna naar oplossingen te zoeken. Als je de oorzaak kan vinden, weet je ook sneller hoe je het probleem kunt oplossen.

2. Zorg voor jezelf

Het is erg belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Veel mensen vinden anderen belangrijker dan zichzelf. Ook denken veel vrouwen arrogant te zijn als ze voor zichzelf kiezen. Dit is nergens voor nodig. Voor jezelf kiezen is juist goed en zeker niet overbodig!

Noodzakelijk is dat je ook voor je geestelijke zelf zorgt. Met alleen gezond eten en sporten kom je er niet. Denk na over je emoties, je gedachten en de keuzes die je maakt. Op deze manier leer je jezelf kennen en weet je dus ook hoe je de volgende keer positief

kan reageren op bepaalde situaties.

3. Gooi spullen weg

Gooi alles weg wat stuk is (of repareer het). Waarom zou je oude, kapotte troep bewaren? Daar wordt niemand blij van en nee, jij dus ook niet. Bovendien schijn je gelukkig te worden van een opgeruimd huis.

Vaak houden we dingen in huis, omdat we er een persoonlijke band mee hebben. Feit blijft dat alleen jij controle hebt over je geluk. Jij bepaalt of je wel of niet gelukkig door het leven gaat. Die spullen hebben daar helemaal niets mee te maken. Maak je dus klaar voor een grote schoonmaak en je zult zien dat je hoofd ook meteen een stuk leger is.

4. Geef

Het is goed om veel met jezelf bezig te zijn, maar vergeet niet de mensen om je heen. Je hoeft ze heus niet constant te verassen met cadeautjes en dure dingen. Alleen je tijd is al veel meer waard. Of je nu veel of weinig hebt, geef altijd. Aan iedereen om je heen. Alles wat je geeft, krijg je immers terug. Deze vicieuze cirkel kan jou alleen maar geluk brengen.

5. Lach!

Simpel: lach meer. Bedenk waar jij blij van wordt. Probeer je leven te vullen met slechts de dingen waar je blij van wordt. Op deze manier lach je meer, ben je positiever en dus veel gelukkiger. En je weet het: lachen zorgt er voor dat je je automatisch blij voelt. Lach zoveel je kunt, fake it until you make it!