fbpx

5 stappen om je dromen te onthouden

Het onthouden van je dromen is niet altijd even makkelijk, soms ben je ze al vergeten zodra je je bed uit komt. Maar hoe leuk is het als je de mooiste dromen zou onthouden? Hier zijn 5 stappen die je daarbij helpen: 

Stap 1. Neem je voor om je droom te onthouden

Ga voordat je gaat slapen rustig liggen in je bed en zeg tegen jezelf: ‘Morgen weet ik wat ik heb gedroomd’. Als je namelijk zeker bent dat je je droom wilt onthouden, zorgt je onbewuste ervoor dat dit eerder gebeurd.

Stap 2. Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is natuurlijk altijd belangrijk. Het zorgt voor een frisse blik als je wakker wordt en dus ook een frisse blik op je dromen. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je ook de details beter kunt onthouden van je dromen.

Stap 3. Word langzaam wakker

Spring niet gelijk uit je bed als je wakker wordt, het rustig blijven liggen zorgt ervoor dat je je dromen blijft onthouden. Ook is het belangrijk dat je in dezelfde houding blijft liggen met je ogen dicht, zo wordt je droom weer opnieuw afgespeeld.

Stap 4. Schrijf je droom op

Leg pen en papier naast je bed neer. Zodra je je droom opnieuw afgespeeld hebt, moet je gelijk je droom opschrijven. Door het gelijk op te schrijven kun je je droom nooit meer vergeten.

Stap 5. Vertel je droom aan anderen

Naast het opschrijven van je dromen is het ook ontzettend leuk om je dromen aan mensen te vertellen. Door het vertellen ben je je ook bewuster van je droom, wat weer zorgt voor een groter bewustzijn van volgende dromen.

Lees ook: Waarom je juist vaker zou moeten dagdromen, Zo droom je alleen nog maar leuke dromenWENDY Winter Special

De kracht van wensen


Met de grote ‘Ik wens jou-actie’, waarin Wendy haar persoonlijke favorieten weggeeft! 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF